Cumhuriyet Sucukları firmasını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, firma yetkilisi Yavuz Kocaşaban’dan tesis hakkında bilgiler aldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Cumhuriyet Sucukları firmasını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, firma yetkilisi Yavuz Kocaşaban’dan tesis hakkında bilgiler aldı.

Birbirinden ünlü lezzetleriyle damakları şenlendiren Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın köklü firmalarından olan Cumhuriyet Sucukları firmasını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, İlimizde hayvancılık sektörünün oldukça gelişmiş olduğuna değinerek, Afyonkarahisar’ın özellikle sucukta olmak üzere Türkiye’nin et ve et ürünleri konusunda önemli merkezlerinden olduğunu ifade etti. Sucuk, pastırma, kavurma ve diğer ürünlerin üretim aşamaları, satış ve pazarlanması konularında bilgiler alan Vali Çiçek, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasından 390’ıncı sıraya yerleşen firma sorumlusu Kocaşaban’a teşekkürlerini sunarak “İlimizin kalkınması ve gelişmesi noktasında böyle gurur verici haberler almak oldukça güzel, başarılarınız daim olsun” dedi.

Et ve Sucuğun Serüveni Ziyaretçilerin Beğenisine Sunulacak

Vali Gökmen Çiçek tesisin ardından Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da ilk olan ve Cumhuriyet Sucukları firması tarafından hayata geçirilecek olan Et ve Sucuk Müzesi’ni ziyaret ederek, geçmişten bugüne sucuk imalatında kullanılan makina ve aletler sergilenecek olan müze hakkında Kocaşaban’dan bilgiler aldı.

Yurt içi ve yurt dışından derlenen birçok özel parçanın bir araya getirilmesiyle açılacak olan Et ve Sucuk Müzesi’nde Afyonkarahisar’da etin işlenerek sucuğun ve diğer ürünlerin üretiminden sofralara kadar uzanan serüveni hem geleneksel hem de modern açılardan ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.