Sandıklı'daki SANJET'in elektriklerinin kesilmesi ile ilgili kendisini suçlayanları eleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bunun parti ile bir ilgisi var mı? Vali ile bir alakası var mı? ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Sandıklı’daki SANJET’in elektriklerinin kesilmesi ile ilgili kendisini suçlayanları eleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bunun parti ile bir ilgisi var mı? Vali ile bir alakası var mı? Caminin elektriğini biz açtıramadık. Oradaki parayı ilgili ilgisiz yerlere başka yerlere harcarsak olmuyor. Dikkat edilmiyor. Bizim kadar para alıyorlar ama ödemiyorlar” dedi. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki konutların bir kısmının ısınmasında kullanılan SANJET’in ısı depoları ile kuyularının elektriklerinin kesilmesinin ardından MHP tarafından eleştirilen Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuyla ilgili kendisinin devreye girmediğini iddia edenlere sert konuştu. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş’nin müdürü ile elektrik kesintisi hakkında ilk günden beri konuştuğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Ben elektrik dağıtım şirketinin sorumlu müdürüne, koskoca ilçenin elektriğini neden kestin de onları soğuğa maruz bıraktın diye sordum. O da, ‘Sayın valim biz belediye ile defalarca görüşmeler yaptık, protokol imzaladık, şu tarihlerde şu şekilde ödenecek diye. Ancak ödemediler. Bizde sonuç itibari ile şirket elemanıyız. Benim de patronlarım ve müdürlerim var. Onların görüşleri ile hareket ederim’ dedi. Onların da dediği ‘Biz bu alacağımızı bir şekilde garantiye almamız lazım.’ Özel şirket olduğu için şahsi kefalet istiyorlar. Ben de sandıklı belediye başkanı gibi işadamı olmadığım için şahit olamadım. Burada camilerin elektriğini de kesmişlerdi. Muhtarlar eylem falan yapmıştı. Neden kesiyorsunuz diye sordum. ‘Şimdiye kadar hoş gördük ancak denetimler başladı bundan sonra böyle bir şey yapamayacağız’ dediler. Müftülüğe parasını ödemelerini söyledik. O şekilde çözdük.”
AFJET’İN ELEKTRİĞİ NEDEN KESİLMİYOR?
Sandıklı’daki SANJET gibi olan gibi Afyonkarahisar’daki AFJET’te borcunu ödememiş olsaydı Afyonkarahisar halkının da üşüyeceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu iş, parti meselesi değil. Eğer AFJET’te borcu ödemezse Afyonkarahisar üşüyecekti. Burada da AK Partili belediye var. Vali burada, ben de üşüyeceğim. Durum bu. Kaldı ki biz AFJET olarak SANJET ile aynı abone sayısına sahibiz. Biz bankadan bunu yenilemek için borç aldık, bankaya faizi ile beraber düzenli borç ödüyoruz. 40’a yakın personel var. Onların maaşı ve sigortası ödeniyor. Bunun yanında da pek çok giderler oluyor ama bizim hiç borcumuz yok. Düzenli olarak ödemelerini yapıyoruz. Ama biz buradan fazlaca harcamalar yapsaydık biz de sıkıntıya girecektik. SANJET’in aylık geliri milyonun üzerinde. Elektrik borcu ise 200-300 bin lira. Üstelik de büyük bir bölümünü peşin alıyorlar. AFJET kadar abonesi var. AFJET’in elektriği kesiliyor mu? Ama oradaki parayı ilgili ilgisiz yerlere başka yerlere harcarsak olmuyor. Dikkat edilmiyor. Bizim kadar para alıyorlar ama ödemiyorlar. Ödemezlerse ilçe halkı ne yapsın. Bunun parti ile bir ilgisi var mı? Vali ile bir alakası var mı? Caminin elektriğini biz açtıramadık. Eğer istiyorsan cebinden öde diyen bir şirket. Sonuçta özelleşmiş. Ben parayı alayım borcumu ödemeyim anlayışı olur mu? Düzgün idare etsinler. Biz konuşmuyoruz polemiklere girmek istemiyoruz ama işin iç yüzü de bu.”