rnrnVALİ, İMİT VE GAZJET KAPANIYORrnrnGazlıgöl-Yaylabağı Termal Havzasındaki yatırımcılarla görüştüklerini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Havza hakkında bilinmeyenleri açıkladı.rnrn rnrn“BENİM FAVORİM AFJET ÇÜNKÜ TECRÜBESİ VAR”rnAfyonkarahisar İhsaniye İlçesi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

VALİ, İMİT VE GAZJET KAPANIYOR Gazlıgöl-Yaylabağı Termal Havzasındaki yatırımcılarla görüştüklerini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Havza hakkında bilinmeyenleri açıkladı.   “BENİM FAVORİM AFJET ÇÜNKÜ TECRÜBESİ VAR”
Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Yaylabağı termal havzasında kurulan İMİT ve GAZJET hakkındaki iddialara da açıklık getiren Vali Balkanlıoğlu, “Merkezde yılların sanayicileri, işadamları valiliğin ikna etmesiyle ikna oldular, şimdi her birinin kuyusu var. Kendi kuyuları olduğu gibi birde AFJET’ten su alıyorlar, buna rağmen itiraz etmediler. Yatırımcıların kendi aralarında kurmuş oldukları bir dernek var. Derneğin yönetim kurulu başkanı ve bütün yatırımcılarla karar verdik, valilik olarak neyi uygun görüyorsanız biz oradayız, itirazımız yok dediler. Şu anda İMİT ve GAZJET’in hukuki tüzel kişilikleri sona ermiş değildir. İMİT Mahalli İdareler Birliğidir, orada ilçe kaymakamı yoktur. Mahalli idareler birliklerine sadece belediyeler ve il özel idaresi üye olabiliyor. İçinde köyler dahi bulunda yönetimde kaymakam bulunamıyor. Belediyeler gibi seçimle yönetim kurulu belirlenir. Zamanında arkadaşlarımızda kaymakam olsun demişler, tabii ki buda kanuna aykırı olduğu için tüzüğü değiştirdiler bizde onayladık. İl özel idaresi şimdilik o birliğe katılmayı onaylamadı. Bizde oradaki yatırımcılarla konuştuk anlaştık, Ömer-Gecek birliğine katılacaklar. GAZJET’le mi yaparız, AFJET’le mi yaparız ona arkadaşlarla karar vereceğiz ancak benim favorim AFJET’tir. Çünkü 16 yıllık tecrübesi var, bu iş sadece tecrübe işidir. Yıllarca kuyular kazmış, borular döşemiş, hatalı kararlar vermiş, hangi borunun olup olmayacağı, sisteme uyup uymayacağı konularında baya bir yol katetmiştir AFJET. Hazır projeler var, herşey var elimizde, kaldı ki biz17 kilometre yaptık, Gazlıgöl’ün tamamı5 kilometre yani bizim için çocuk oyuncağı, bir günde bitecek iştir. Bu yüzden oradaki yatırımcılar, GAZJET’ten ve İMİT’ten vazgeçip bu oluşma sıcak bakıyorlar” dedi.