Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Toplantısını gerçekleştirdi. 

 
Öğretmenevinde yapılan Şube Divan Toplantısına şube yönetim kurulu üyeleri, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.



          Toplantı Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN’ın açılış konuşması ile başladı. Şube Başkan Yardımcılarının konuşmaları ve İlçe Temsilcilerinin değerlendirmeleri ile devam etti.



           Başkan Mustafa ARSLAN: "5307 üye sayısı ile Afyonkarahisar da etkili ve yetkili sendikayız. Birlik Beraberlik içerisinde, kardeşlik hukukumuza helal getirmeden omuz omuza zirveden yeni ufuklara, üye sayımızı da artırarak yürümeye devam edeceğiz.



        Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesinde sendika olarak daha çok emek harcamamız, daha etkin planlamalarla öğrencilerimize bu projeyi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Bu projeyi önemsiyoruz. Mazlumun, yetimin duasında olmayı önemsiyoruz. Aslolanın da bu olduğuna inanıyoruz.

 


Eğitim ve sosyal faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Şubemizin gelenekselleştirdiği ara tatil umre organizasyonu için çalışmalarımız tamamlandı.

 


       "Dev Proje" olarak nitelendirdiğimiz kitap okuma yarışması için Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile birlikte üçlü protokol imzaladık. Son iki yıldır uygulama imkanı bulduğumuz projemizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Binlerce kitabın, binlerce öğrencimizle buluştuğu bu proje örnekliğiyle de yüz akımızdır.



Hükümetin ikinci yüz günlük planı içerisinde 3600 ek göstergenin tekrar gündeme alınmasını önemsiyor lakin bu konuda vaad değil icraat bekliyoruz." dedi.



İlçe Temsilcilerinin değerlendirmeleri ile devam edilen toplantı öğle yemeği ile sona erdi.