Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projeleri arasında olan tarihi Uzun Çarşı cephe sağlıklaştırma projesinde çalışmalar devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projeleri arasında olan tarihi Uzun Çarşı cephe sağlıklaştırma projesinde çalışmalar devam ediyor.

Trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi haline gelecek yenileme projesi çalışmalarını Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek yerinde inceledi.

ZEYBEK BAŞKAN BÖLGEDE İNCELEMEDE BULUNDU

Afyonkarahisar’ın çehresini proje ve yatırımlarımızla değiştiriyoruz, tarihi noktalarda yenileme ve geri kazandırma çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. O çalışmalardan olan Tarihi Uzun Çarşı Cephe Sağlıklaştırma yatırımımız da çalışmalar büyük bir titizlikle devam ettiriliyor. Yüklenici firma tarafından hassasiyetle tarihi dokuya uygun yapılan cephe çalışmalarını Başkanımız Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek ile birlikte yerinde takip etti. Yetkililerden bilgi alarak yapılan çalışmaları denetledi. Uzun Çarşı’nın yeni bir kimliğe kavuşması ve ekonomik anlamda esnafların ve şehrin kalkınması adına bu projeyi hayata geçirdiklerini aktararak 86 adet cephe iyileştirme yapılacağını belirten Başkanımız Mehmet Zeybek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “ Şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Uzun Çarşı’da başlattığımız cephe sağlıklaştırma çalışmalarını eşim Sevim Zeybek ile birlikte yerinde inceledik” dedi.

86 CEPHE YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Ticari hayata etki etmemesi adına gece yapılan çalışmalar kapsamında 86 adet cephe iyileştirmesi yapılacak. Bu proje ile Afyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak.

Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten olacak şekilde tasarlanacak. Uzun Çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise 4 metre olacak şekilde yenilenerek toplamda 12 metre uzunlukta alan oluşturulacak. Çevre aydınlatmasının da modern mimariye uygun olacak şekilde tasarlandığı proje de çalışmalar hızla sürüyor.  Çarşımızdaki imar hatalarından kaynaklı problemler, görsel kirlilik, trafik sorunları ortadan kalkacak çarşı silueti de yeni baştan değişecek. Yapılan çalışmalar kapsamında tarihi uzun Çarşı’nın yeni bir kimliğe kavuşması, Afyonkarahisar’ın turizm ve ticaret hayatına da önemli ölçüde katkı sağlaması hedefleniyor. Afyonkarahisar’ın vizyonunu ve ekonomisini genişletecek yenileme projesi olan Tarihi Uzun Çarşı Dönüşüm projesi ile çarşı beklediği ve özlediği günlere kavuşacak.