Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkrahisar İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız’ı makamında ziyaret ederek uyuşturucu ile mücadele ve Afyonkarahisar’ın çeşitli sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkrahisar İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız’ı makamında ziyaret ederek uyuşturucu ile mücadele ve Afyonkarahisar’ın çeşitli sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaret sonunda bir açıklamada bulunan Taytak;

“UYUŞTURUCU KULLANIMI ÜLKEMİZDE HER YIL ARTMAKTADIR”

“Hepinizin bildiği gibi her türlü uyuşturucu maddeleri insan sağlığı açısından son derece zararlı ve tehlikelidir. Uyuşturucu maddeleri, beden sağlığı açısından insanın bütün organlarına zarar veren, bağışıklık sistemini çökerterek bütün hastalıklara davetiye çıkaran kimyasal bir yapıya sahiptir. Beden sağlığına verdiği zararların ötesinde beyni de uyuşturarak, zihinlerin kirlenmesine, ruh sağlığının bozulmasına, akıl melekelerinin zayıflamasına sebep olmaktadır. Uyuşturucu maalesef sadece kullanan kişiye zarar vermekle sınırlı kalmayıp aile ve toplum düzenini de tehdit etmektedir. Toplumumuzun huzur ve güvenliğini de zedelemektedir. Üzülerek ifade etmeliyim ki, insanlığı tehdit eden çağımızın en büyük vebalarından biri olan uyuşturucu kullanımı ülkemizde de her geçen yıl artmaktadır. Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı her geçen yıl düşerken, ülkemizde artış göstermesi hepimizi son derece kaygılandırmaktadır. Maalesef 2017 verilerine göre sentetik uyuşturucunun yol açtığı ölümlerde ülkemiz dünyada ilk sırada gelmektedir. Birleşmiş milletler uyuşturucuyla mücadele örgütünün en son raporuna göre, ülkemizde uyuşturucu kullanımı son üç yılda yüzde yirmi oranında artış göstererek, uyuşturucu kullananların sayısı yaklaşık bir buçuk milyonu aşmış durumdadır.

“MAALESEF ÜLKEMİZDE UYUŞTURUCU KULLANIMI 11-12 YAŞLARINA İNMİŞ”

Yine, 2017 yılında yakalanan 173 bin şüpheliden  yaklaşık 121 bin kişisinin uyuşturucu suçlarıyla alakalı olması vahameti fazlasıyla ortaya koymaktadır. Maalesef ülkemizde uyuşturucu kullanımı 11-12 yaşlarına kadar inmiş, ilkokul çağındaki çocuklarımızı bile tehdit eder hale gelmiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak gelinen bu vahim tablodan son derece rahatsızlık duymaktayız. Türk milleti olarak büyük hedefleri yakalayabilmek, büyük ülküleri gerçekleştirebilmek ancak her anlamda sağlıklı ve zinde nesillerle mümkün olacaktır.

Atatürk’ün de ifade ettiği gibi güçlü ve lider Türkiye’nin inşası, mutlu, huzurlu ve müreffeh bir gelecek ancak her anlamda sağlam kafalarla ve sağlıklı vücutlarla mümkün olacaktır.

Sayın Genel başkanımız bu konuya son derece hassasiyetle yaklaşmakta ve uyuşturucuyla mutlaka etkin bir şekilde mücadele edilmesini istemektedir.

“GENEL BAŞKANIMIZ 2014 YILINDA ÜLKÜ OCAKLARINA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TALİMATINI VERMİŞTİR”

Türk milletinin her ferdini, her vatandaşımızı Yüce Allah’ın kutsal bir emaneti olarak gören Sayın Genel başkanımız, gençliğimizin uyuşturucu illetinden mutlaka korunması gerektiğine inanmaktadır. MHP, uyuşturucuyla mücadele konusunda tavizsizdir ve sonuna kadar da kararlıdır. Bu çerçevede 2014 yılında Ülkü ocaklarına talimat vererek uyuşturucu ile mücadele konusunda kapsamlı bir çalışma başlatmıştır. Bütün illerimizde ve ilçelerimizde ülkü ocakları bünyesinde çeşitli etkinliklerle uyuşturucuyla mücadele edilmektedir.

Bizim de, parti ve ocak teşkilatlarımızla birlikte Afyonkarahisar’ımızda uyuşturucuyla mücadele hususunda başlattığımız çalışmalar çeşitli etkinliklerle devam etmektedir.

Bir kez daha vurgulamak isterim ki, ilimizde başlattığımız bu mücadele kesintisiz ve kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir. Buradan bütün hemşerilerimi uyuşturucuyla mücadelede daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bütün sivil toplum örgütlerimizi, bütün basın mensuplarımızı, bütün velilerimizi ve öğretmenlerimizi gençliğimizin geleceğini karartan bu hastalıkla mücadelede el ele, omuz omuza vermeye davet ediyorum.

Çocuklarımıza hep beraber sahip çıkalım, gençlerimizi bu illetten hep beraber koruyalım.

Gençliğimizi ve nesillerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutalım ki, sağlıklı, huzurlu ve aydınlık bir gelecek inşa edebilelim. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gözbebeğimiz Afyonkarahisar’ımızın huzur şehri hüviyetini hep beraber koruyalım.

MHP olarak, uyuşturucuyla başta emniyet teşkilatımız olmak üzere devlet kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak mutlaka ama mutlaka çok daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi yönünde kararlıyız.

 

Bu münasebetle uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele eden başta Afyonkarahisar il emniyet müdürümüz Gürsel Yıldız beyefendi olmak üzere bütün emniyet teşkilatımıza ve kıymetli polislerimize taktirlerimle birlikte teşekkürlerimi sunuyorum. Uyuşturucudan arındırılmış sağlıklı ve huzurlu bir gelecek temennisiyle hepinize  ve bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.