Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, belediyelerin yardım kampanyalarının hesaplarının bloke olması hakkında açıklama yaptı

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, belediyelerin yardım kampanyalarının hesaplarının bloke olması hakkında açıklama yaptı

 

AKP Hükümetine çağrımız: “Engelleme! İşbirliği yap!”

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, belediyelerin yardım kampanyalarının hesaplarının bloke olması hakkında açıklama yaptı.

 

Genel Başkan Uysal, yaptığı açıklamada “Memlekette işi gücü bırakıp kendisi dışında bir inisiyatifle sorumluluk mahalinde yardım organize eden özellikle Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini engellemeye çalışmak da neyin nesi!” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Hükümetine “Engelleme! İşbirliği yap!” çağrısında bulunduğu yazılı açıklamasında şu görüşleri ifade etti:

 

 

“Aslolan, Hayra Anahtar Olmaktır!”

 

“Türkiye, neslimizin yaşamadığı binlerce insanın hayatına malolan küresel bulaşıcı bir salgın, zincirleme ekonomik çöküş ve toplumsal yıkımla karşı karşıya!

 

Böyle bir buhran sürecinde Türkiye’nin, büyük travmalar, yıkımlar sonrası ortaya çıkan kuşatıcı ve kapsayıcı iklimi hem karşı karşıya olduğumuz zincirleme krizi yönetmek hem de birikmiş problemleri çözebilmek için bir ‘Yaratıcı Yıkım’ dinamiğine dönüştürmesi gerektiğini vurguladık.

 

Siyasete ve siyasetçiye güvenin bu derece sorgulandığı zamanda ‘kendi yapmadığımız hiçbir fedakârlığı toplumdan istememek gerektiği’ düsturuyla tüm siyasi, toplumsal liderlerin öncülük etmesini kamuoyuna beyan ettik.

 

“Erdoğan, çağrımıza kayıtsız kalmadı, biz de desteğimizi açıkladık”

 

 ‘Hayra anahtar olmak, şerre kilit olmak’ anlayışımızla da 27 Mart günü yaptığım açıklamada inisiyatif alarak TC Devleti veya TBMM’nin organize edeceği kampanyaya maaşımı bağışlayacağımı paylaştım.

 

Dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çağrımıza kayıtsız kalmayarak bir kampanya başlattı ve hiçbir önyargı ve kompleks duymadan bu kampanyaya desteğimizi açıkladık.

 

‘6 Milyon Tek Yürek’ kampanyasını da önemsedik, destekledik

 

Bu dayanışma kampanyasından önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş da ‘6 Milyon Tek Yürek’ kampanyası başlattı. Başkent Belediyesi’nin bu kampanyasını da önemsedik ve desteklediğimizi beyan ettik.

 

Başkan Yavaş’ın desteğimizden dolayı teşekkür ettiği twite cevaben de dedik ki; “Başkent Ankara’mızın bir sakini, sorumlu bir vatandaşı olarak Ankara’nın üzerinden bir kirli örtüyü kaldırdığınız ve bir kesimin değil her kesimin ‘Şehremini’ olduğunuz için biz teşekkür ederiz.”

 

Şimdi AKP Hükümeti bir genelge yayınlayarak kendileri dışındaki belediyeleri; özellikle Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’ni üstü örtülü bir şekilde tarif ederek yardım toplayamayacaklarına hükmediyor.

 

AKP Hükümeti cephesinde değişen hiçbir şey yok anlaşılan!”

 

‪Büyüklüğünü öngöremediğimiz büyük bir buhran yaşanıyorken memlekette işi gücü bırakıp kendisi dışında bir inisiyatifle sorumluluk mahalinde yardım organize eden özellikle Ankara

‪ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini engellemeye çalışmak neyin nesi!

 

Akp, Büyükşehir Belediyeleri ile hayırda yarışacağına, işbirliği yapacağına kamu gücüyle engellemeye çalışıyor!

 

Bu kadar kötülüğü özellikle böyle bir zamanda bu ülke hak etmiyor!

 

Demokrat Parti olarak AKP’ye çağrımız;

 

“ENGELLEME! İŞBİRLİĞİ YAP”