Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Kütahya’nın Simav ilçesine giden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümete ‘Milli Mutabakat’ önerisinde bulundu.
Ankara’dan Kütahya’nın Simav ilçesine gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’a partililer yoğun ilgi gösterdi. Şehir girişinde DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, Demokrat Parti Simav İlçe Teşkilatı ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Türkiye’nin en genç genel başkanı Gültekin Uysal daha sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Simav ilçe merkezinde şehir turu attı. UYSAL, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Simavlıların sevgi gösterisinde bulunduğu DP Genel Başkanı Uysal Belediye Başkanı Kasım Karahan ve DP İlçe Teşkilatı tarafından Eynal Kaplıcaları Gazinosunda onuruna verilen öğle yemeğinde kısa bir konuşmanın ardından Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı makamında ziyaret ederek ilçe ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra esnafları işyerlerinde ziyaret eden Uysal ardından belediye başkanları DP’li olan Yeşilköy ile Karacahisar beldesine geçerek belediye başkanları Salim Orbay ile Ali Tekel’i makamlarında ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet yaptı. “ŞEHİT CENAZELERİ RUTİN HABER HALİNE GELDİ”
Daha sonra TOKİ konutlarının bulunduğu Muradınlar Mahallesi’ne geçerek vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Uysal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı Eynal Kaplıcalarındaki yemeğinin ardından parti lokalinde partililer ve vatandaşlarla sohbet etti. Türkiye’nin iyi idare edilmediğini ve vatandaşların mutsuz olduğunu ifade eden Uysal, “İktidarın iç ve dış politikadaki başarısızlığının ülkeyi yangın yerine çevirdiğini iddia etti. Terörün azdığına dikkat çeken Uysal, “Şehit cenazeleri televizyonlarda gazetelerde artık rutin bir haber haline gelmiştir. Komşu ülkelerimizin tamamı ile kavgalı hale geldik. Bunlara dur diyecek zihniyet DP zihniyeti ve misyonudur” diye konuştu. “MİLLETİMİZE HİZMET ETMENİN YOLLARINI ARIYORUZ”
Günümüz Türkiye’sinin sorumlu bir muhalefete ihtiyacı bulunduğuna vurgu yapan Uysal, “Türkiye’de siyasi geleneğinde imzası olan bir partinin elbette söyleyecek bir sözü vardır. Eğer hala demokrasi bugün tartışılıyorsa, halkın özgürlük adına adalet adına bir takım sıkıntıları varsa herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye oluncaya kadar bu dava bu misyon bu sorumluluk devam edecek. Bu gün taşıdığımız sorumlulukların kılavuzluğunda inşallah milletimize hizmet etmenin yollarını arıyoruz” diye konuştu. “TÜRKİYE’NİN SORUMLU MUHALEFETE İHTİYACI VAR”
Milletle bütünleşmek, kucaklaşmak için var gücüyle bütün teşkilatlarla beraber beklentilere uygun bir şekilde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uysal, “Türkiye’nin hakikaten sorumlu bir muhalefet anlayışına ihtiyacı olduğu her meselede görülmekte özellikle milli mutabakat meselesi diyebileceğimiz terör başta olmak üzere Türkiye’nin elzem can alıcı can yakıcı meselelerinde de sorumlu bir siyaset anlayışına sahip olarak ülkenin geleceğini milletin ve devletin bütünlüğünü sağlayarak bu önceliklerle kendi görüşlerimizi kendi zaviyemizden seslendirmeye devam ediyoruz” dedi.