rnrnUTKU ANITI'NIN BAKIMSIZLIĞINA TEPKİrnrnCHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve partililer, Afyonkarahisar’ın kurtuluşunu simgeleyen Utku Anıtı’nın bakımsız kalmasına tepki gösterdi.rnUtku Anıtı’nın önünde bir basın ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

UTKU ANITI’NIN BAKIMSIZLIĞINA TEPKİ CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve partililer, Afyonkarahisar’ın kurtuluşunu simgeleyen Utku Anıtı’nın bakımsız kalmasına tepki gösterdi.
Utku Anıtı’nın önünde bir basın açıklaması yapan CHP’liler adına konuşan İl Başkanı Yalçın Görgöz, Utku Anıtı’nın Afyonkarahisar’ın Yunan işgalinden kurtarılışı ve büyük taarruz anısına dikilmiş bir zafer anıtı olduğunu anımsatarak, anıtın bakımsız görünümünün yakışmadığını söyledi. Görgöz, ayaktaki figürün tam bağımsızlık için saldıran Türk milletinin gücünü, yerdeki figürün ise Türk milletinin gücü karşısında yenilen, ezilen işgalcileri temsil ettiğini kaydetti.
Böylesine anlamlı bir anıtın bakımsızlıktan dolayı küflenmeye yüz tutmuş olmasının, uzunca bir süredir temizliğinin yapılmıyor olmasının herkesi derinden üzdüğünü belirten Görgöz, “Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda yaşamak hepimiz gibi bana da gurur veriyor. Bizler çok iyi biliyoruz ki 26 Ağustos 1922 sabahına kadar Afyonkarahisar’ımız Yunanlı’ların işgali altındaydı. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, gururumuz Ali Çetinkaya, Kazım Karabekir, Ali Fuad Paşa gibi bir çok ulusal kahramanlarımız, kahraman askerlerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz bir bütün oldular, dünyanın gerçek ilk ve tek bağımsızlık savaşını gerçekleştirdiler. Hep beraber cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacağız. Tarihimize, ulusal kahramanlarımıza sahip çıkacağız” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından partililer, Utku Anıtı’nı anlatan bilgilendirme metnini caddede dağıttı.