Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Bizim siyaset anlayışımızda halkın ayağına gitmek vardır. Bu anlayış ile çalışan AK Parti teşkilatları siyasetçi halktan uzaktır anlayışını değiştirmek suretiyle diğer siyasi partilere de örnek olmuştur. Artık derdini anlatmak için siyasetçinin ayağına giden halk yerine onların hizmetkarı olan onların ayağına giden AK Parti siyaset anlayışı vardır” dedi.

Ürün ve beraberindeki AK Parti Merkez İlçe teşkilatı merkeze bağlı Yarımca köyünü ziyaret etti. Ziyarette köye ilişkin bilgiler veren Muhtar Mümin Ertürk, köylerinin 19. yüzyılın sonlarında Trakya’dan ve Bulgaristan’dan göçen Türk halkı tarafından kurulduğunu belirterek, “Cumhuriyetin ilk yıllarında 40 hane ile kurulmuş olan Yarımca’nın aslı ise Karaman’a dayanmakta. Fatih Sultan Mehmet zamanında Trakya’ya göç ettirilmiş olan halkımız aradan birkaç asır geçtikten sonra ana yurduna geri dönerek Afyonkarahisar’a yerleşmiştir” dedi.

Ürün köy ziyaretinde yaptığı konuşmada AK Parti teşkilatları olarak zaman ve imkanları elverdiği sürece köy ve beldeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “İl Başkanlığımız bu kapsamda yönetim kurulu toplantılarını ilçelerde, merkez ilçe başkanlığımız ise yönetim kurulu toplantılarını beldelerde yapmaktadır” diye konuştu.
Teşkilat olarak ilçe, belde ve köylere giderek AK Parti iktidarının hizmetlerini halka anlattıklarını ifade eden Ürün, şunları ifade etti:
“Biz AK Partimize güvenip oy veren ve iktidar eden halkımızın ayağına gidiyoruz. Onları dinliyoruz. Neler yapılmış, neler eksik, ne konuda sıkıntı var yerinde dinleyip gerekli mercilere iletip çözülmesi için gayret gösteriyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda halkın ayağına gitmek vardır. Bu anlayış ile çalışan AK Parti teşkilatları siyasetçi halktan uzaktır anlayışını değiştirmek suretiyle diğer siyasi partilere de örnek olmuştur. Artık derdini anlatmak için siyasetçinin ayağına giden halk yerine onların hizmetkarı olan onların ayağına giden AK Parti siyaset anlayışı vardır. Bu nedenle de AK Parti 2002’den bu yana sandıktan ilk sırada çıkan siyasi parti olmuştur. Halk artık ulaşılabilen, kendisini seçim öncesi dışında da ziyaret eden, kısaca iletişim kurabildiği insanları istiyor. Biz de Allah’a şükürler olsun ki bu şu ana kadar başarabildik diye düşünüyorum.”

Ürün ve beraberindeki heyet daha sonra Omuzca köyünde muhtar Ali Uluçay, Kaplanlı köyünde Enver Toklu ve Alacalı köyünde Muhtar Mevlüt Ünlü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler. Yaklaşık 4 saat süren ziyaretlerde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Kocakulak, Mehmet Beşkardeş ile Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Cevdet Keçeci, Sait Nazım Doğru, Ali Karkı ve İbrahim Sezgin de hazır bulundu.