Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Vali Mustafa Tutulmaz, İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı desteği ile düzenlenen Dış Ticaret, Teorik ve Pratik CNC eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldı.



İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Uğur Kapar, Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Afyon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Sav ile kursiyerler katıldı.





İyi eğitilmiş ve donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu tür programlardan büyük mutluluk duyuyorum. Artık nitelikli üretimin temeli atılıyor. Sizlerin aldığı her türlü eğitim ileride ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. Dünyada yerle bir olan ancak insan gücü ayakta kalan Japonya ve Almanya bu duruma çok güzel bir örnektir. İki ülke de yerle bir olmuştur ancak ayakta kalan eğitilmiş insan gücüyle 20-30 yıllık bir sürede yeniden dünyanın en gözde, ekonomik olarak en gelişmiş ülkeleri arasına girmişlerdir. Yani bizim buradan çıkaracağımız sonuç; bizim insanımızı eğitmemiz insanımızı geliştirmemiz, insanımızı donanımlı hale getirmemiz lazım. Her işi yapan insan hiçbir işi yapmaz. Genelde kamuda iş aranıyor, kamuya girmeye çalışılıyor.  Ben her işi yaparım dönemi bitti. Çağımız uzmanlığın da kendi içerisinde uzmanlığına bölündü. Bizim işimizi bilerek yapmamız gerekiyor. İşte bu tür eğitimlerde bize ayrı bir değer katıyor. Bunlardan çok iyi faydalananlar vardır içinizde, biraz usulünden gelmiş olanlar vardır ama ben her zaman şunu derim: Bir kişiyi bile kazanabilsek bu bizim kazancımızdır. Bir kişi bile buradan aldığı eğitimlerle ya kendisi iş kurarsa ya da herhangi bir işyerinde çalışırken oraya artı değer katarsa bu ülkemizin artı değeridir” dedi.

Üretimin ve üretilen ürüne değer katmanın önemine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Dünyanın ihracat ortalaması kilogram başı 4.5 dolar yani 1 kilogram mal ihraç ettiğinde dünya ortalaması 4.5 dolar. Bu gelişmiş ülkelerde belki 7-8 dolar bizim ülkemiz ortalamanın altında. Üretimde bir düşük teknoloji var, orta teknoloji var, yüksek teknoloji var. Bizim ilimizdeki üretimle ilgili şirketlerin % 79’u orta ve düşük teknolojide yer alıyor. Sadece 4.5’lik bir bölüm üst teknolojide arada da farklı bir kategoriye giren %10’luk bölüm var. Yani şunu demek istiyorum. Yüzde 4.5’luk yüksek teknolojideyiz bizim bunu daha da yükseltmemiz lazım.  İşte bu eğitimlerle taşı bir sanat değeri haline getirebilirsek o zaman yüksek teknoloji haline getirmiş oluruz. Bir taşı 3 liraya ihraç ederken, iyi işlediğimiz ve sanatsal değer kattığımız taşı 300 liraya ihraç edebiliriz. Onun için bizim sanata değer vermemiz lazım. Yani 3 Lira da kazanabiliriz, 300 Lira da kazanabiliriz. Onun için aldığınız bu eğitimi önemseyin. Bakın işini iyi yapan her zaman aranan personeldir. Bir kere eğitimli personele son derece ihtiyaç var” diye konuştu.

İşsizlik konusunda da rakamlar paylaşan ve Afyonkarahisar’ın bu alanda şanslı bir il olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Geçen yıl işverenler İŞKUR’a il genelinde 15 bin kişi istihdam etmek için başvuruda bulundu. İŞKUR 12 bin kişiyi işe yerleştirebildi. 3 bin kişi açık var. Bunun iki sebebi var; birincisi kamuda iş arama diğeri özel sektörü önemsememe. Bizler her alanda artık verimli olmak zorundayız, verimli olmak içinde bilgili olmak zorundayız. Bilgi olmadan verim olmaz. KOSGEB’den yararlanın. Girişimci olmak isteyen herkese eğer girişimcilik kurs sertifikası var ise iş kurma imkanı var. Ne kadar çok kişiye iş kurabilirsek, bu ülkenin kalkınmasına o kadar katkı sağlamış oluruz. Biz gerçekten İscehisar’la gurur duyuyoruz Organize Sanayi Bölgesi doldu genişletme çalışmasına devam ediyoruz. İscehisar fabrikalar olarak Avrupa’nın standardını yakalamış durumda. Üretim yapmadan kalkınmak, üretim yapmadan gelişmek, üretim yapmadan dünyaya kafa tutmak mümkün değil. Üretim yapmadan yönetici olabilmek mümkün değil, yöneticilikten kastım şudur; seni yönettirmemek, eğer biz güçlü olacaksak üreteceğiz. Üretmezsek bizi yönetirler, bizim kendimizi yönetmemiz ve başkalarını yönetebilmemiz için üretmemiz ve güçlü olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli üretiminin önemli olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz şöyle devam etti: “Son dönemlerde Suriye’de, Irak’ta ve ülkemizin kendi içindeki terörle mücadelede başarısının sebepleri kararlılık, bu işi bitirme yönündeki iradedir ama en önemli sebeplerden biri artık sanayimizin özellikle savunma sanayimizin önemli oranda milli olmasından kaynaklanmaktadır. Bizim savunma sanayisini de, otomotiv sanayisini de, teknoloji sanayisini de milli yapmamız lazım, yani aklımıza gelen üretimin hepsini biz üretmeliyiz. Bizim bunu yapabilecek potansiyelimiz var. Hemen yanı başımızda bir kamyon üretiliyor, bu büyük bir onurdur İscehisar için de Afyonkarahisar için de ülkemiz için de bir onurdur. Bugün sayısı azdır ama kısa bir sürede dünyada kendinden bahsettiren bir marka haline gelecektir. Bizde bu potansiyel var, ülkemizde bu potansiyel var kendimize güvenelim kendimizi ve ülkemizi daha iyi seviyelere getirelim. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Sizlere de aldığınız eğitimleri doğru ve güzel kullanmanızı tavsiye ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin kursiyerlere sertifikalarını vermesiyle sertifika töreni sona erdi.











Bir ay süre ile hafta sonları düzenlenen Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimine 27 kişi katıldı ve sertifika almaya hak kazandılar. İki ayrı dönemde düzenlenen Teorik ve Pratik CNC Eğitimlerine ise 57 kursiyer katılarak eğitimlerini tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerler ilk eğitimlerde haftada 4 gün olacak şekilde 10 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulama eğitimleri verildi.  İkinci eğitim programında ise haftada 5 gün olacak şekilde 8 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulaması eğitimi aldı.