Afyonkarahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslara katılan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslara katılan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.Afyonkarahisar Belediyesi, il genelinde yaşayan kadınlara yönelik birçok branşta kurs açtı.Belediyemiz ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları, hamarat ellerde hayat buluyor.Yoğun ilginin gösterildiği kurslara katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.

Kursa ev hanımları ve genç kızların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Etüt Eğitim Birim Sorumlusu Sema Akkaş özellikle kadınların açılan kurslarda sosyal aktivitelerde de bulunduklarını söyledi.Dönüşümlü olarak sekiz ayrı dalda kurslar verildiğini ifade eden Sema Akkaş; “Aralarında iğne oyası, tel kırma, takı tasarımı, kağıt rölyef, ıslak keçe, çini, dekoratif aksesuarlar yapımı, gibi 8 ayrı dalda el kurs veriyoruz. Burada kursiyerlerimiz bir taraftan geleneksel el sanatlarımızı öğreniyor diğer taraftan aile bütçelerine katkıda bulunuyor” dedi. Yapılan bütün ürünlerin yılsonunda açılan bir sergiyle hem beğeniye, hemde satışa sunulduğunu aktaran Etüt Eğitim Birim Sorumlusu Sema Akkaş desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Sevgi Tahmaz ise Belediye ile işbirliği halinde düzenlenen kurslarda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaştıklarını söyledi. Sevgi Tahmaz, “Buradaki amacımız ev hanımlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak. Kadınlarımız burada hem sanat öğreniyorlar, hemde üretim yapıyorlar. Burada üretilen el emeği göz nuru eserler ile aile bütçelerine katkı sağlama buluyorlar.  Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Kursiyer ise “Kurslarda yeni arkadaşlıklar ediniyoruz, bizlere adeta terapi gibi de geliyor. Yıl sonu sergimizde ürünlerimizi sergileme imkanımız oluyor. Sonrasında ürünler burada satışa sunuluyor. Yaptığımız ürünleri biriktirmiş olmuyoruz, insanlarla paylaşmış oluyoruz. Aile bütçemize katkı da sağlıyoruz. Her şeyden önce aktif ve sosyal bir hayatımız oluyor. Bizlere bu imkanı sunan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyoruz” dedi.