Yurdunuseven mesajında;Engelli vatandaşlarımızın içinde bulundukları sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, kültürlü ve medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Toplumda engelli bireylerin yaşadığı sorunlar sosyal boyutları nedeniyle toplumun her bireyini yakından ilgilendiren, bireyin ve toplumun yaşamına olumsuz etkilerini en aza indirmek için herkesin katkılarına ve ortak çabalarına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli bireylerin mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.

 Engelli kardeşlerimize destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir.

 Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dahil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Bu kardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizler ilham kaynağı olmakta ve bizleri gururlandırmaktadır. İnsanı 'yaratılmışların en şereflisi' olarak kabul etmiş bir kültürün  mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimize umut dolu daha sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.