Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) geleneksel hale getirilen bayramlaşma töreni, Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın düzenlediği bayramlaşma etkinliğine AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu yöneticileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma öncesi konuşma yapan ve rektör olarak ilk bayramlaşma töreni olduğunu dile getiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş; bayramların birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma günleri olduğunu ve düzenlenen bayramlaşma törenleriyle de birlik ve beraberliğin gösterildiğini ifade etti.

Kurumlar gelenekleri ile yaşar

Her yöneticinin bir yönetim tarzı olduğunun altını çizen Rektör Karakaş, şöyle konuştu:

“26 yıllık bir geçmişimin olduğu bu kurumda, değişik kademelerde yöneticilik görevlerinde bulundum.  Bu yöneticilik deneyimimin en üst noktası olarak rektörlük görevini de, kendi yönetim anlayışımız doğrultusunda; yönetmeliklerimiz ve tüzüklerimiz çerçevesinde, kendi tarzımızı da bunlara giydirerek yürüteceğiz. Bunun için de hepinizin katkısına ihtiyacımız var ki bu katkıyı vereceğinizden hiçbir şüphemiz yok. Hepimiz bu kurumun elemanlarıyız, bu kurumdan hayatlarımızı kazanıyoruz. Bu kuruma aidiyet duygusuyla bağlı olduğumuz ve her kademede üzerimize düşeni yaptığımızda kurumumuzun başarılı olacağını görüyorum. Kurumlar gelenekleriyle yaşarlar. Bizden önce bayramlaşma geleneği vardı, biz de bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Kurumların hafızasındaki bu gibi gelenekler önemlidir. Hem kurum kimliğinin oluşmasında, hem kurumda çalışanların kuruma aidiyet duygusunun gelişmesinde bazı geleneklerin oturması önemlidir.”

Bayramlaşma töreni akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri  ile tek tek  bayramlaşmasının ardından sona erdi.