Afyonkarahisar Atlı Spor Kulübü tesislerinde yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya gelen Milletvekili aday adayı Abdullah Sancak, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadığını söyledi. Sancak, “Daha iyi ve güzel haberlerle bir arada olmak güzel olurdu. Filistin de şehit olan 60 kardeşimizin haberi ile yaralı kardeşlerimizin haberi ile üzüldük ve sarsıldık. Öncelikle yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Müslüman alemini bu direnişte ayağa kalkmaya çağırıyorum. Bunun engellendiği mazlum İslam coğrafyasındaki insanların daha az zarar gördüğü ve mutlu olduğu barış ve sükûnetle geçirdiği Ramazan’lar diliyorum” dedi.

 

“TEK SES ÇIKARAN ÜLKE TÜRKİYE”

İslam dünyasının ve mazlumların tek umudunun Türkiye olduğunu dile getiren Milletvekili aday adayı Sancak, şöyle konuştu, “Bütün dünya İslam alemi çok zor durumda. Görüyorsunuz ki Filistin’de bir olay oluyor ve insanlar şahadete eriyor. Fakat Türkiye’den başka kimsenin sesi çıkmıyor. Ümmetin tek umudu Türkiye. Mazlum İslam coğrafyasının tek umudu Türkiye. Eğer biz bunu sağlayamazsak ve bizim iktidarımızı geri getiremezsek ve oluşturamazsak bu seçimler sonrası Türkiye’de Ak Parti iktidarı güçlü bir parlamento ile Cumhurbaşkanımızın başkan olduğu sistemle gerçekleştiremezsek. İşte biz bundan sonrası için korkuyoruz. Bütün gayemiz kendimizin ikbali ile ilgili bir şeyi yok. Cumhurbaşkanımızın günde 3 saat uyuyarak koşturmasının sebebi nedir? Düşünmek lazım. Bu insanın buradan elde edeceği ne gibi fayda var. Yada orada elde ettiği şeylerle zevki sefa mı yaşıyor? Külliye de zevki sefa içerisinde mi yaşıyor? Sanmayın böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanımız yorgunluktan ayakları yürümüyor, uyku uyumuyor. Bu insan sadece Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olması ve mazlum İslam coğrafyasının umudu olmak için çabalıyor. AK Parti’nin davası da budur. Başka bir davamız yok. Biz buradan ne elde edebiliriz. O yüzden güçlü Türkiye için biz bunu yapmak durumundayız. İktidar olmak zorundayız. Milletimizin AK Parti’ye vereceği oylar boşa gitmeyecek. Şu saatten sonra da kimse nefis yapmasın. Burada ben olurum veya olmam. AK Parti’den hangi aday çıkarsa çıksın herke AK Parti’ye oy versin. Listelerimizi beğensin veya beğenmesin oy versin kardeşim” diye konuştu.

 

“ŞER’İN YANINDA YER ALIP DA HAYRA VESİLE OLAMAZSINIZ”

Saadet Partisi’nin tutumunu doğru bulmadığını ifade eden Sancak, FETÖ’cüleri kollayanlarla aynı safta yer almamaları gerektiğini vurguladı. Sancak, “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan bir vatandaşımızın eşi yakasına yapıştığını hatırlatan Sancak, “Saadet Partisinin diğerleri ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin yanında yer alan FETÖ’cüleri kollayan partilerle ittifak yapmasından dolayı şehit eşi rahatsızlığını dile getirdi. Karamollaoğlu’da ’10 yıl boyunca kucağında büyüttüler’ diyerek saçma sapan sözler söyledi. Eğer biz bir hata yaptıysak sen niye şimdi böyle bir hata yapıyorsun ve ittifak yapıyorsun. Bunu söylemek için bir mantık olması lazım ve açıklaması abesti. FETÖ’cülere rağmen dimdik ayaktayız. Bu işin temeli 1980 ihtilaline dayanır. Bu bizden sonra olmadı zaten varlardı. Saadet partisine gönül vermiş ve oy vermiş kardeşlerime söylüyorum. Şer’in yanında yer alıp da hayra vesile olamazsınız” dedi. >>MURAT EMRE