Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen “7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Yarışmanın Afyon’daki ortağı Necat Gençlik ve Spor Kulübü idi.



Bu yıl yarışmacıların evrensel bir değer olan “Güzel Ahlak” konusunda bilinçlenmesinin amaçlandığı ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere Türkiye ödülleri daha önce İstanbul’da düzenlenen törenle takdim edilmişti.



21 Nisan Pazar günü ise Afyon ödülleri Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Milli Eğitim İl müdürü Metin Yalçın, Kültür müdürü Mehmet Tanır, AKÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Barosu Başkanı Turgay Şahin, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven, üniversiteden akademisyenler, yarışmacılar ve aileleri katıldı. 



Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ödüller sırasıyla dereceye girenlere takdim edildi. Ödüller ilk, orta ve lise kategorisinde ilk ona girenlere verildi. Ayrıca 200 kayıt yapan okullar için okul birincilerine bisiklet hediyesi vardı.



Törende Ufka Yolculuk İl temsilcisi Doç. Dr. İsmail Zorluer ve İl kültür müdürü Mehmet Tanır birer konuşma yaptılar. Ödüllerin takdimi esnasında da İl milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ve AK Çevre Derneği Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın kısa birer konuşma yaptılar.



Yarışmacılara para ödülleri verildikten sonra tören sona erdi.