UMUD (Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün'ü makamında ziyaret ettirnUzman Doktor Lütfi Akgün ve Dr. Mehmet ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

UMUD (Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün’ü makamında ziyaret etti
Uzman Doktor Lütfi Akgün ve Dr. Mehmet Şenol’un göreve gelmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını, bu nedenle ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Kemal Baykara sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ki gençleri de tehdit ettiğini söyledi.
“SİGARA VE UYUŞTURUCUYA KARŞI CİDDİ
TEDBİRLER ALINMALI”
Sigaranın insan hayatında önemli bir tehdit oluşturduğunu, küçük yaştaki çocukların anne babalarından dolayı sigara ile tanıştıklarını ifade eden Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, “Çocuk anne babayla özdeşleştiği için hayatın her döneminde onları örnek aaldığı için anne babanın davranışları çocuk üzerinde belki hayatında en büyük izleri bırakıyor. Dolayısı ile çocukların sigara ile mücadelesi çok önemli. Bakanlığımızında politikaları bunun yanında. Tabi sigaranın yanında diğer bağımlılık yapıcı maddeleri de bir kenara bırakmamak lazım. Sigara yavaş yavaş tahrip ediyor. Fakat diğer madde bağımlılıkları çok daha hızlı bir şekilde, hatta uygun dozda kullanılmadığında ölümle bile sonuçlanabiliyor. O sebepten bunlara karşı çok ciddi tedbirler almak gerekiyor” dedi.
“BU İŞİN ÜZERİNDE DURACAĞIZ”
Bulaşıcı olmayan hastalıklar şubesi adı altında bağımlılık yapıcı maddeler birimlerinin de olduğunu ifade eden Akgün, “Özellikle tütün ile mücadelede tütün yasağına karşı iş yerleri ve insanların yasaklara uymadığı yerler denetleniyor ve ciddi para cezası uygulanıyor. Bakanlığımızın bu kararı doğrultusunda çok ciddi bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz.Lâkin sivil toplum örgütlerinin desteği bizim için çok önemli. O sebepten sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışacağız. Sizlerin önerileriniz çünkü farklı insanlar, farklı ufuklar, farklı beyin fırtınaları oluşturaraktan farklı projeler katıyor hayata” dedi. Kemal Baykara’nın uçucu maddelerin içerisine hoş olamayan kokuların katılması fikrine de katılan Lütfi Akgün, “Çocuklar için en azından cezbedici yanı ortadan kalkacak, rahatsız olduğu için çocuk istemeyecek” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu konunun üzerinde duracaklarını da belirten Akgün, gerekli tüm işlemleri yapacaklarının sözünü verdi.
“GEREKLİ TEDBİRLER
ALINMAZSA TOPLU ÖLÜMLER MEYDANA GELİR”
Dünya Sağlık Örgütü tarafından gerekli tedbirlerin alınmadığı takdirde bağımlılık yapan maddelerin toplu ölümlere sebep olacağını belirten UMUD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, “Bağımlılık yapan maddelere ödenen paralar ve bu tür maddelerin verdiği sağlık zararlarını tedavi etmek için bir çok ülke iflasın eşiğine geldi” dedi. Ülke nüfusunun yüzde altmış oranının otuz yaş altı gençlerden oluştuğunu da hatırlatan Baykara, bu durumun zehir ticareti ile uğraşanların dikkatlerinin Türkiye’ye yoğunlaştırdığını da söyledi.
“UÇUCU MADDELER İNSAN
SAĞLIĞINA ZARAR VERMEMELİDİR”
Sigara, alkol ve uçucu maddelerin halk sağlığı için önemli bir tehdit oluşturduğunu bu durumun yasa dışı uyuşturuculara geçiş için önemli bir etken oluşturduğunu da vurgulayan Kemal Baykara, “Özellikle uçucu maddeler konusunda alınan tedbirlere rağmen satışını bir türlü kontrol altına alamamış bulunmaktayız. Bu maddelerin uyuşturucu madde olarak kullanılmasını engellemek için bu maddelerin içerisine mutlaka insan sağlığına zarar vermeyecek hoş olmayan kokular katılmalıdır. Bu düşüncemizi Sayın Halk Sağlığı Müdürümüz Lütfi Akgün ile değerlendirip gerekli başvuruları yapmak istiyoruz” dedi. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ile daha sık bir araya gelerek ortak projeler üzerinde çalışmalar yapmak istediğini de ifade eden Baykara, tüm ilgililere teşekkürlerini iletti. (Kocatepe)