Sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmelerinin vazgeçilmez en temel şartıdır. Sağlıklı bir yaşam her insanın temel hakkıdır. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumla ulaşılabilir.

 

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden birisi de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması, insan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarının, bu görevlerini yerine getirirken mesai mefhumu gözetmeden gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özveri takdir ve övgüye layıktır.

 

Son zamanlarda sağlık hizmetlerinde ülkemizde ve ilimizde önemli adımlar atılmış, vatandaşlarımızın yaşam standartları, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bugün, bu alanda ülkemiz dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır.

 

Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren,  insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakarca çalışan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.