Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadıyla hakkında dava açılan sanıkların duruşmalarına devam edildi.

FETÖ sanığı Ali İşisağ dünkü duruşmasında “Hakikatlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Acımasız ve orantısız cezalar vicdanları sızlatıyor” dedi. İşisağ, Fetullah Gülen için “Dini lider” deyince Mahkeme Başkanı, “Takdir sizin, dini lideriniz hayırlı olsun” dedi

Sanık Ali İşisağ, esasa dair savunma yapmak yerine susma hakkını kullandı. İşisağ, “Savunma yapmayı çok düşünmüyorum. Siyasi bir piyeste rol almak istemiyorum” dedi. Mahkeme Başkanı sanığa, “Mahkememizdeki yargılama size göre siyasi bir piyes mi?” sorusunu sordu. İşisağ, “Benim hakkımda değil. Ama çok insan için böyle olduğunu düşünüyorum. Hakikatlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Acımasız ve orantısız cezalar vicdanları sızlatıyor” cevabını verdi. Mahkeme Başkanı İşisağ’a “Fetullah Gülen size göre nedir?” diye sordu. Sanığın, “Dini bir lider olduğunu düşünüyorum” ifadesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Takdir sizin, dini lideriniz hayırlı olsun” dedi. İşisağ’ın dosyası karar incelemesine alındı.

>>> afyongazete