Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olacak Fuar Termal Otel 2013 sonunda hizmete açılıyor. Afyonkarahisar’ın Ömer-Gecek Havzası’nda yapımı süren, Türkiye’nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olacak Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi vermek amacıyla Fuar Grup Yönetim Kurulu tarafından basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında konuşan Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, Fuar Grup’un 1998 yılından beri Afyonkarahisar’da özel sağlık sektöründe hizmet verdiğini daha sonraki yıllarda ise inşaat ve akaryakıt sektörünü de hizmetlerine ilave ettiklerini aktardı. Ancak asıl yapmak istedikleri hizmetin sağlık hizmetleriyle termalin entegre olduğu termal sağlık merkezi kurmak olduğunu belirten Yücel, bu hizmetin 300 bin metrekare arsanın satın alınması, projelerinin hazırlatılması, ruhsatın alınması, inşaata başlanması süreçlerinden sonra tesisin kaba inşaatının bitme noktasına geldiğini söyledi. Şükrü Yücel, Fuar Termal Otel inşaatının 2012 sonu itibariyle kaba inşaatının tamamlanacağını, 2013 yılında ise geriye kalan ince işlerin bitirilerek 2013 yılı sonunda tesisin açılışının yapılacağını ifade etti.
Tesisin tanıtımının hem yurt içinde hem de yurtdışında yapıldığını anlatan Yücel, “Ülkemizin değişik bölgelerinde hizmet veren sağlık kuruluşları ve termal oteller tarafından 25 adet stant açıldı. Yabancı uluslardan en yoğun katılım ülkemizden oldu ve şehir olarak da Afyon ilk sıradaydı. Fuar Grup olarak biz de bünyemizde mevcut bulunan hastanemiz ve inşa halindeki termal otelimizi tanıtmak amacıyla bu fuara katıldık ve standımızı açarak hem tesislerimizi tanıttık hem de şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk” dedi.
Doğu Avrupa Ülkelerinde ki termal merkezlerin ormanlık alanlarda olduğunu ancak 20 bin yatak kapasitesine doğru ilerleyen Ömer-Gecek Termal Bölgesi’nin ağaçlandırma, yeşil alanlar bakımından diğer destinasyon bölgelerinin çok gerisinde olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, şöyle konuştu: “Bu durum ilimizin turizm potansiyelini negatif yönde etkileyen önemli bir faktördür. Bu yönde ilgili bakanlıklar, valiliğimiz, belediyemiz, üniversitemiz, il müdürlüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve biz yatırımcı kuruluşlar bölgemizin tabii açıdan daha güzelleşmesi için gerekli çalışmaları yapmak zorundayız. Bölgemizin güzelleştirilmesi için ağaçlandırma çalışmalarına hız vermek durumundayız.”
Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nizamettin Kazan ise, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan Uluslar Arası Medikal Fuarına Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin organize etmiş olduğu tur ile birlikte katıldıklarını kaydetti.
Uluslar Arası Medikal Fuarı’nda kurdukları standa olan ilginin hem otel projesi hem de mevcut hastane nedeniyle çok yoğun olduğunu belirten Kazan, “Özellikle Ukrayna halkı ve eski Sovyet Birliği ülkeleri ile Türki cumhuriyetler sağlık turizmi deyince otelcilik hizmeti ile birlikte sağlık hizmeti de almayı alışkanlık haline getirmişler. Türkiye Ukrayna arasındaki vizenin kalkması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek artması nedeniyle özellikle Ukrayna tarafından ülkemize olan seyahat ve sağlık turizmi ilgisi giderek artmaktadır. Bu artış trendinin devam etmesi durumunda önümüzdeki 1-2 yıl içinde Ukrayna’dan tatil ve sağlık için ülkemize gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Biz de şehir olarak ve özelde şirket olarak bu potansiyele talibiz ve alt yapımızı da ona göre hazırlıyoruz” diye konuştu.
Yönetim kurulu Üyesi Dr. Ali Ertan Ercan da, Afyonkarahisar’da ki termal tesislerin Eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan Senatoryumlardan daha iyi durumda olduğunu söyledi. Fuar Termal Otel konseptinin Doğu Avrupa Ülkeleri, Rusya ve Türki cumhuriyetlerdeki konseptlerle birebir örtüştüğünü belirten Ercan, şunları kaydetti: “Otelimiz kapasitesi, sosyal alanları, sağlık hizmetleri, tam teşekküllü bir hastaneyle entegre çalışacak olması açısından yabancı ülke insanlarının beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır. Havaalanının açılması ve yurt dışı tanıtım faaliyetleriyle termal sağlık turizmi açısından şehrimize ve tesislerimize olan ilginin giderek artacağını görmekteyiz.”
300 bin metrekarelik alana sahip ve tamamlandığında 400 kişinin istihdam etmesi beklenen Fuar Termal Otel’in bilgilendirme toplantısına Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı. MERVE MORKAYA (İHA)