CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

 
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...







Akp İktidarının Varlık Fonu portföyündeki Borsa İstanbul hisselerinin yüzde 10’unun Katar’a satılması, iki ülke arasında herhangi bir su sınırı ya da bağlantısı olmadığı halde “Su Yönetimi Mutabakatı” imzalanması dikkat çekiyor!



Türkiye ile Katar arasındaki 6’ıncı Yüksek Stratejik Komite Toplantısı ardından CB Erdoğan ve Katar Emiri El Sani’nin katılımıyla iki ülke arasında 10 adet anlaşma imzalandı. Korona salgını sonrasında normalleşme sürecine geçilir geçilmez Temmuz ayında ilk yurt dışı ziyaretini Katar’a yapan Cumhurbaşkanının bu ziyaretinden dört ay sonra da Katar Şeyhi Ankara’ya gelerek adeta Türkiye’yi parsel parsel satın aldı.



Katar emiri El Sani, satışa çıkarttığı Ultra Lüks VIP uçağını CB Erdoğan’a hediye etmişti. 

Emirin ailesi ve annesinin Kanal İstanbul projesi güzergâhındaki çok geniş arazileri, istimlak edilecek tarımsal alanlarını önceden satın aldığı ortaya çıktı. 



Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile babasının da bölgede geniş arsalar aldıkları ortaya çıkınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı e-devlet kapısı üzerinden e-tapu işlemlerine girişi kapattı. 



Ülkenin Merkez Bankası’nın, Kamu Bankalarının 130 milyar dolara ulaşan döviz varlığını ucuza satarak MB kasasını boşaltanların sorumluluklarının bedelini ödemesi gerekir. 



Ekonominin tek sorumlusunun kendisi olduğunu ilan eden CB Erdoğan’ın bu dövizlerin düşük kurdan kimlere satıldığını, kimlerce alındığını millete açıklaması siyasi sorumluluğunun gereğidir. 

 

Katar’a verilen Tank Palet Fabrikasından, satılan Digitürk’e, Trabzon-Sürmene yaylalarından Bodrum, Marmaris ve Antalya’daki araziler ve tatil köylerine, İstanbul’un pek çok yerindeki gayrimenkullere, kur artışlarıyla fiyatları sudan ucuz ve kelepir hale gelen çok sayıda sanayi, gıda, tekstil, konfeksiyon, önde gelen giyim markaları ve mağaza zincirlerine kadar Türkiye ekonomisinde  yaygınlaşması düşündürücü ve dikkat çekici bir durumdur. 



Katar ile imzalanan anlaşmalarda en dikkat çekenlerden birisi

de “Su Yönetimi” anlaşması! Katar ile ortak kıyımız, sahilimiz yok. Irak ya da Suriye gibi Sınır aşan sular (Fırat-Dicle) ile ilgili bir bağlantımız yok. O halde Katar Türkiye ile hangi suları yönetecek? 



Menba suları, su kaynakları, çaylar, dereler, sulama kanalları, tarımsal sulama vb. faaliyetlerde Katar’la ortak mı yönetilecek? 



Ülkemizi, böylesine stratejik hatalar yaparak, ileride olası daha büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmamalıyız. 



Yalçın Görgöz 

CHP İl Başkanı