Ülkemizde alınan tedbirler sayesinde diğer ülkelere göre çok iyi bir konumda olduklarını söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Dünya genelinde ve ülkemizde uzun zamandır etkisini gösteren koronavirüs salgını, devletimizin aldığı tedbirler sayesinde diğer ülkelere göre çok az zayiatla bu durumdan hemen hemen çıkmak üzereyiz.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Ülkemizde alınan tedbirler sayesinde diğer ülkelere göre çok iyi bir konumda olduklarını söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Dünya genelinde ve ülkemizde uzun zamandır etkisini gösteren koronavirüs salgını, devletimizin aldığı tedbirler sayesinde diğer ülkelere göre çok az zayiatla bu durumdan hemen hemen çıkmak üzereyiz. Koronavirüs salgını ile mücadele eden başta Sağlık Bakanlığımız nezdinde sağlık çalışanlarımıza illerde valilik koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda emniyet ve jandarma güçlerimiz ve diğer kurumlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.  Alınan tedbirler sonucunda diğer ülkelere göre önemli bir başarı elde ettik. Ve alınan bu tedbirler haftabaşı itibariyle yavaş yavaş kaldırılmaya başlandı. Bu 2,5 ay zarfında devletimiz, milletimizle beraber kenetlenerek, hem vatandaşımızın hemde esnaf ve sanayicimizin ekonomik sıkıntı yaşamaması için bazı desteklerde bulunmuştur. Tedbirlerin kaldırılmasının ardından hem esnafımız hemde sanayicimiz işlerinin başına geçerek ekonomisini düzeltme çabasına girmiştir. Maliye ve Hazine Bakanlığı ise 4 kamu bankası aracılığıyla kredi destek paketi sunmuştur. Bu paket tüm kesimi kapsamaktadır. Önümüzdeki günlerde kredi faiz oranları düşük oranla vatandaşımızın imkanına açılacaktır. Böylelikle ekonomiye sıcak para girerek piyasa canlandırılacaktır.

 

“Türkiye güçlü bir ülkedir”
 

Ülke olarak koronavirüs öncesi normal hayata bir süre dönemeyeceğiz” diyen Başkan Kocacan, “Alınan tedbirlere uygun hareket edersek kısa zamanda özlenen hayata geri döneceğiz. Tarım ve Hayvancılıkta bu koronavirüs salgınında epeyce etkilenmiştir. Geçtiğimiz gün yaşanan don olayı ise çiftimizi derinden etkilemiştir. Devletimiz ise çiftçilerimizin mağduriyetini gidereceklerini ifade etmişlerdir. Bizde MHP İl Başkanlığı olarak bunların takipçisi olacağız. Topyekün Türkiye olarak ayağa kalkıp artık tirenti yukarıya doğru ivme kazandıracak hale gelmemiz lazım. Ülke olarak Kovid-19'u yenecek güçteyiz. Bunu milli birlik ve kardeşlikle başaracağız. Türkiye güçlü bir ülkedir” dedi.