Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, kamu alanlarında uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi.
Afyonkarahisar PTT önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, başörtüsüne yönelik uygulanan yasağın kaldırılması yönünde döviz açtı. Grup adına açıklama yapan Çelik, Türkiye’de referandum süreciyle demokratikleşme ve özgürlükçü bir dönemin başladığını, sendika olarak buna hep destek verdiklerini kaydetti.
”Kamu alanlarındaki başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır” diyen Çelik, şöyle konuştu:
”Başörtüsü yasağı, yalnız kadın-erkek eşitliğine değil, kadın-kadın eşitliğine de aykırı bir uygulamalıdır. Devlet, şiddet gören kadını koruyor. Ancak aynı devlet, kadının başını kapatarak TBMM’ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisi şiddet uyguluyor. Üniversitede rektörlerin lütufuyla başlarını örtebilen kızlarımız, başlarını açmadan kamuda görev yapamıyor. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı, kadınları inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçmelidir. Anayasada bulunmayan bir yasak, iç tüzük, yönetmelik hatta genelge gibi düzenlemelerle var ediliyor. Anayasada korunan bir hak, yönetmelikle yok sayılıyor.”