Ülkemiz doğaltaş sektörünü AB Ayna Komiteleri’nde yine Afyon Kocatepe Üniversitesi temsil edecek.rnDoğaltaş sektörünü yönlendiren EN standartlarını hazırlamakla görevli Avrupa Birliği (AB) Ayna Komiteleri’nde, ülkemizi temsilen ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Ülkemiz doğaltaş sektörünü AB Ayna Komiteleri’nde yine Afyon Kocatepe Üniversitesi temsil edecek.
Doğaltaş sektörünü yönlendiren EN standartlarını hazırlamakla görevli Avrupa Birliği (AB) Ayna Komiteleri’nde, ülkemizi temsilen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, “Komite Başkanı” olarak tekrar görev yapacak.
ANKARA’DA YAPILACAK
Ülkemizde üç yıl önce kurulan Doğaltaş Ayna Komitesi’nin ikinci toplantısı, 17 Ocak 2012 tarihinde Ankara’da Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Celalettin Gürel’in de komisyon üyesi olarak katıldığı toplantıda, AKÜ’den İscehisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş “Komite Başkanı” olarak tekrar seçildi. BVA Belgelendirme Ltd. Şti’nden Burçin Yumrukçu ise Başkan Vekili olarak görev yapacak.
OY KULLANMA HAKKINA SAHİP OLACAK
Ülkemizde Yapı Malzemeleri Sektöründe MTC 109 no’lu alt komite olarak oluşturulan CEN/TC 246 Doğaltaşlar Ayna Komitesi, AB’de tüm yapılarda aranan ve doğaltaş sektörünü yakından ilgilendiren standartların oluşturulmasında ve geliştirilmesinde görev yapıyor. Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) ile yapılan görüşmeler sonucunda ülkemiz 2012’den itibaren AB Ayna Komiteleri’nde tam üye olarak yer alacak ve bununla birlikte oy kullanma hakkına da sahip olacak. Ayrıca ülkemizin ulusal görüşlerinin AB Ayna Komiteleri’nde yapılacak toplantılarda bildirilmesinde Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş ile Turan Bekişoğlu Şirketinden Turgut Bekişoğlu’nun ülkemizi temsil etmesi kararlaştırılmıştır.