Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, CHP’nin Afyonkarahisar’daki yeni il başkanı Yalçın Görgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, CHP’nin Afyonkarahisar’daki kongresini izlediğini, toplantıda bir canlılık hissettiğini söyledi. Geçmiş yıllardaki toplantılarda bu kadar canlılığın olmadığını aktaran Uslu, “Ben bundan eminim ki sizin başkanlığınızda da partide canlılık olacak. İktidar başkanlarının çok güçlü olması lazım. Şimdiki CHP İl yönetiminin çok güçlü olduğunu biliyoruz. İktidarların güçlü olması bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının da işini kolaylaştırır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak rolümüzü, ilimizin gelişimi adına oynuyoruz” dedi.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, parti olarak Afyonkarahisar’a en iyi hizmeti sunmak için çalışacaklarını bildirdi. Kendisinin de eski Harb-İş işçisi olduğunu anlatan Görgöz, genel kurulda gerçekleştirilen yarışı kazanarak bu görevi aldığını söyledi. Görgöz, “CHP emekçinin yanında. Sizlerin yanında olacağını hissettirecektir. Biz parti olarak emeği en iyi şekilde temsil etmekten yanayız” dedi. Demokratik Tepki Platformu oluşturacaklarını aktaran Görgöz, şunları söyledi:
“Hepinizi yanımızda görmek istiyoruz. Neden böyle bir platforma ihtiyaç duyduk. Çünkü insanca yaşamak için, halkça yaşamak için, güçlü sendikalaşmaya ihtiyaç var. Hep birlikte emeği harekete geçireceğiz. Emeğin olmadığı yerde sermaye olmaz. Bunun için bütün etkinliklerimizde sizi de yanımızda görmek istiyoruz.”
Ziyarete, Harb-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, TES-İş Sendikası Isparta Şubesi Teşkilat Sekreteri Ahmet Karaşahin, İşçi Emekleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, Haber-İş Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Abdil Akseki katıldı.