Askeri ücrete yapılacak 2020 zammına ilişkin konuşan Türk-iş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, askeri ücretin 2 bin 578 lira olması gerektiğini belirterek Türk-İş’in bu rakamın altında bir ücrete imza atmayacağını söyledi.



Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkeli Gazetesi’ne çalışanların merakla beklediği askeri ücret rakamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk-İş Genel Başkanı’nın  2020 yılı askeri ücretin 2 bin 578 lira olmasının gerektiği yönünde ki açıklamasını hatırlatan Uslu, “Tabi bu diğer sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partilerde var. Herkes farklı farklı ücret rakamlarını söylüyorlar. Burada Türk-İş bu rakamı tespit ederken iki şeyi çok önemli; bunlardan biricisi 2 bin 578 rakamını çok önemsedi, diğer ikincisi de; bu 2 bin 78 rakamıyla askeri ücretli işine tekrar devam eder. Düşüncesi. Esas burada önemli olan taraf burası. Hem 500 lira bir artış hem de işçinin işene devam etmesi konusunu düşünerek bu türlü verilere ulaşarak böyle bir açıklamada bulundu” diye konuştu.



“500 lira gibi artış önemli bir rakam”

Türk-İş’in 2 bin 578 liranın altında bir rakama imza atmayacağını ifade eden Uslu, “ Türk-İş bu 2 bin 578 rakamını söyleyince birçok sivil toplum örgütü, siyasilerden falan eleştiri aldı. Tabi eleştiriler falan olacaktır. Ancak Türk-İş bugüne kadar yapmış olduğu bu tür faaliyetlerde hep memleketin sağ duyu tarafında olmuştur. Yani hem işverenimizin durumu göz önünde bulundurulmuştur hem de 2020 yılı içinde 500 lira gibi bir artışın önemli bir rakam olduğunu düşünerek söylemiştir. Burada 2 bin 578 biraz müzakere edilebilir. Ama ben şuna inanıyorum Türk-İş 2 bin 5 78 liranın altında bir rakama imza atmaz” dedi. 



Türkeli Gazetesi / Yasin AY