TÜRK EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Talip Geylan’ın katılımıyla gerçekleşen, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesinin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışa Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MHK üyesi Mehmet Taytak, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş,  İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu-sen İl Başkanları ve Şube Başkanları, STK Temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, son yerel seçimlerde MHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı olan Fatih Çetinkaya, Türk Eğitim-Sen Kadın kolları üyeleri, Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcileri, Türk Eğitim-Sen üyeleri katıldı.



Programın açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol gerçekleştirdi. İl Başkanı Nizamettin Şenol’un konuşmasının ardından Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’da programla ilgili konuşmalar yaptı.



Kendileri için ekmek kavgalarının, Türkiye sevdasından sonra geldiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol: “1994 yılında Afyonkarahisar’a geldim. Söyleniyor ya doğduğun yer mi, doyduğun yer mi, biz dedik doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer daha önce gelir. Bu bağlamda Afyonkarahisar’a gönlümüzce hizmet etmeye çalıştık. Bizim için her zaman memleketimize hizmet etmek bir şereftir. Burada bulunan herkesin ilkesi, önce Ülkesi’dir. Bizim için ekmek kavgamız, Türkiye sevdamızdan sonra gelir. Bunun şuuruyla, bilinciyle bir arada toplandık” dedi.







Konuşmasında Öğretmenlerin önemine değinen MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MHK üyesi Mehmet Taytak: “Bende bir teknik öğretmenim. Dört yıl öğretmenlik yaptım. Öğretmenlik özel bir meslektir. Öğretmenlik bir memurluk gibi görünemez ve Peygamber efendimizin bir mesleğidir. Öğretiyorsunuz, eğitiyorsunuz, her şey yapılabilir ama öğretmenin yaptığı kadar emek ve sonucunun daha sonra alındığı bir hizmet şekli yoktur. Onun için Türk Eğitim-Sen uzun yıllardır Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde Vatan için, Millet için, Bayrak için, Devlet için, Din için yapılması gereken her türlü mücadeleyi hukuk çerçevesi içerisinde, olması gereken her türlü tepkiyi Öğretmen arkadaşlarımız adına ve Ülkemiz adına bugüne kadar koruyarak gelmiştir” dedi.



Ulaşılan 210 Bin üyenin teşkilat adına muazzam bir rakam olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: “Öncelikle yeni hizmet binamızın Afyonkarahisar’daki Sendika çalışmalarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Türk Eğitim-Sen bugüne kadar bu noktaya, eğitim çalışanlarına, eğitime, hakkıyla her türlü takdire, layık bir şekilde gelmiştir. Bugün Türk Eğitim-Sen 210 Bin üyeyi devirdi. Uzun süredir muhatap olduğumuz olumsuz konjektörü, yaşadıklarımızı, muhatap olduklarımızı şöyle aklımıza bir getirelim. 210 Bin üye muazzam bir başarıdır. Bundan dolayı her birimize, bu teşkilata emek veren her bir arkadaşıma teker teker teşekkür ediyorum” dedi.