Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, son Valilik açıklamaları ve yüz yüze eğitim süreciyle ilgili bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, son Valilik açıklamaları ve yüz yüze eğitim süreciyle ilgili bir açıklama yaptı.

Şenol, açıklamasında "Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara göre sürecin nasıl yürütüleceği açıklamasını Milli Eğitim Bakanlığı yapmalıdır. Bu durum, eğitim yöneticileri, eğitim çalışanları ve öğrencilerimizde kafa karışıklığı oluşturmaktadır." dedi.

Başkan Şenol "1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitime dair valiliklerin açıklamaları peşi sıra geliyor. Buna göre, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınacak kararlara göre, 2 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitimin nasıl yapılacağının belirleneceği duyuruluyor. Ancak şu ana kadar konunun birinci derecede muhatabı olan MEB’den henüz bir açıklama yapılmadı.
Oysa ki, Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara göre sürecin nasıl yürütüleceği açıklamasını Milli Eğitim Bakanlığı yapmalıdır. Bu durum, eğitim yöneticileri, eğitim çalışanları ve öğrencilerimizde kafa karışıklığı oluşturmaktadır." dedi.

"Eğitim süreciyle ilgili inisiyatifin, illerin durumuna göre Valiliklere bırakılmasına dair bir henüz karar alınmamışken, 1 Mart ve sonrasıyla ilgili duyuruları valiliklerin bugünden yapması ne derece doğrudur?" sorusunu soran Başkan Şenol şunları söyledi:

"Öte yandan eğitimde hafta bütünlüğünün korunması açısından 2 Mart Salı günü itibariyle planlama yapılması da iyi düşünülmelidir. Haftalık ders programı ve sınavların planlanması bakımından yeni durumun 8 Mart Pazartesi itibariyle başlatılması daha uygun olmayacak mıdır?"