Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin ’Ahd-e vefa ve dayanışma’ programında konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bir yılda Türkiye genelinde net 64 bin yeni üye kayıt ettiklerini söylerek, “Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır” dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Geylan, “Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin ’Ahd-e vefa ve dayanışma’ programında konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bir yılda Türkiye genelinde net 64 bin yeni üye kayıt ettiklerini söylerek, “Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin ’Ahd-e vefa ve dayanışma’ programları il genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Merkezde düzenlenen programda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’a, Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, Uşak, Eskişehir, Kütahya ve Isparta Şube Başkanları eşlik etti. Programda Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ve yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Kağan Diler, Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Öztürk ve Kamu Sen’e bağlı sendika başkanları, ilçe şube başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Demirci, “En çok yeni üye yapan sendikayız”
Afyonkarahisar’da en çok yeni üye yapan sendika olduklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Muhtar Demirci, “Biz ilkeleri olan, değerleri olan, ülküleri olan, Atatürk sevgisi olan, vatan sevdalısı eğitim çalışanlarının oluşturduğu bir sendikayız. Dolayısıyla biz özel bir oluşumuz. 2022 yılı Mayıs mutabakatında Afyonkarahisar’da en çok yeni üye kaydeden sendika olduk ve sayımız Ekim 2021 kesintilerinde 2211 iken Mayıs 2022’de 2800 kesintili, toplamda da 2856’ya çıkmıştır. Gurur ve kibir abidesi olan malum sendika ise geçen yıla göre sayısal olarak azalmış, erime süreçleri devem etmektedir. Fakat bu artış bizi henüz yetkili yapmamıştır” dedi.

Demirci, “2023 yılında yetkiyi almamız şart olmuştur”
2023 yılında yetkiyi almalarının şart olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Demirci, “2009 yılında malumunuz Memur Sen yetkiyi almış ve 13 yıldır da yetkilidir. Kamu çalışanının en düşük maaşı 2009 yılında asgari ücretin 3 katı iken 2022’ye gelindiğinde sadece % 40-45 fazlası olmuştur. Yani maaşlarımız yarı yarıya erittiler. Böyle beceriksiz bir sendikacılığa yetkiyi bırakmak vebaldir. Bizim 2023 yılında yetkiyi almamız şart olmuştur. Aksi takdirde asgari ücretli memur, öğretmen olacağız” dedi.

Geylan, “Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır”
Bir yılda Türkiye genelinde net 64 bin yeni üye kayıt ettiklerini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Afyonkarahisar teşkilatını da özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.  Geylan, “Bugüne kadar verdiğimiz mücadele ile kamu görevlilerinin sahip olduğu hakların büyük çoğunluğunda emeği ve imzası olan, her türlü olumsuz şarta rağmen üye sayımızı istikrarlı bir biçimde artıran teşkilatlarımız çok önemli bir sorumluluk yüklenmiştir. 2021 yılından bugüne kadar Afyonkarahisar teşkilatımız 600 net artış sağlamış durumdadır. Türkiye genelinde ise 38 bin net artışımız var. Bir yılda 64 bin yeni üye kayıt ettik. Siz değerli teşkilat mensuplarımızın gayretleriyle, bu süreçten büyüyerek çıktık. Sizi kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır” dedi.  

Geylan, “Bugün yaşanılan ekonomik sıkıntının sebebi yetkili sendikadır”
Yetkili sendikanın altına imza attıkları mutabakat metnin mürekkebi kurumadan, ücret artışlarının güncellenmesini ve ek zam talebi ortaya koyduğuna dikkat çeken Geylan,  “2023 yılında tüm hizmet kollarında Türkiye Kamu-Sen yetkili olacaktır. 1 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek toplu sözleşme masasına Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili sendika olarak oturacaktır. Türkiye kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili olmalıdır. Çünkü geride bıraktığımız 6 toplu sözleşmenin sonuçları çok ağır olmuştur. Altına imza attıkları mutabakat metnin mürekkebi kurumadan, ücret artışlarının güncellenmesi ve ek zam talebini ortaya koydular. Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman şunu söyledik: Öngörülen enflasyon üzerinden değil, gerçek enflasyon üzerinden yani mutfağın cebimize yansıyan giderleri üzerinden zamlarını belirleyelim. Hatta bununla da yetinmeyelim, geçmiş kayıplarımıza binaen ek zam talep edelim. Ayrıca büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanlarının ve emeklilerinin hak ettiği payı alması için refah payı isteyelim. Ama metinde bunlar yer almadı. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen o masadan kalktı. Maalesef yetkili sendika Türkiye Kamu-Sen’in koyduğu tavrı sergilemediğinden bugün halen yaşanılan ekonomik sıkıntının sebebi olmuşlardır. Ancak sona gelindi. Türkiye Kamu-Sen 2023 yılında yetkili sendika olarak o masaya oturacak ve kamu çalışanlarının hakkı nasıl savunulurmuş bunu herkese gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

Geylan, “Liyakat ve ehliyet konusunda da gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz”
Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini talep eden Genel Başkan, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için her platformda mücadele ediyoruz. Hatırlanacağı üzere 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmelilere kadro verilmişti. Bu, yine yapılabilir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanmasıdır” dedi. Mülakat uygulamasının da kaldırılmasını isteyen Geylan, “Hakkaniyetli bir sistem olsun istiyoruz. Görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında adalet olsun.  Mülakat uygulamasına son verilsin. Bu noktada liyakat ve ehliyet konusunda gerekli hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şimdiye kadar sendika’da görev almış şube başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine ve emekli olan üyelere plaketleri takdim edildi.