Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim Sanat Merkezinden, TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde büyük başarı



TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu masal anlatıcılığı çalışmalarına da katkı sağlayacak proje için 177 adet Anadolu Masalı incelendi.

Bu masallardaki simgeler tespit edilmiş, en çok kullanılanlar frekans sistemiyle belirlenip on altı gruba ayrılmış ve projelendirildi.



İlimizden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimizin Türkçe branşında danışman öğretmenliğini Mazhar ÜNAL' ın yaptığı Ceren ÖZBEK ve Ahmet Emre YILMAZ' ın hazırladığı Masal Anlatıcılığı Çalışması: Anadolu Masalları Örneği İsimli proje Türkiye 2. si oldu.



İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN; " Bu yıl 15 proje ile katıldığımız Bölge Finalinden, Türkiye Finaline kalan 3 proje arasına giren ve bu finalde Türkiye 2. si olan projemizi hazırlayan öğrencilerimizi, projeye fikir aşamasından finale kadar fedakârca destek veren öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.