Afyonkarahisar'dan projelerin de katıldığı TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finali Konya'da yapıldı.



Bölge finaline Afyonkarahisar'dan 16 proje katıldı, bu projelerden 6 tanesi derece almayı başardı.



TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalinde Afyonkarahisar ilinden katılan 6 proje dereceye girdi. Bir proje ise 1. olarak Türkiye finaline katılmayı başardı.



Bölge finalinde, Afyonkarahisar'dan 10 projeyle katılan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, 5 derece birden alarak göz doldurdu. Afyonkarahisar adına yarışan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin projeleri,  Teknoloji Tasarımda 1. ve 3., Kimyada 2., Tarihte 2. Coğrafyada 2. oldu. Afyonkarahisar Merkez İmam Hatip Lisesinin Değerler Eğitimi projesi de 3. oldu.



Afyonkarahisar'dan bölge finaline alanlarına göre, Fizik 2, Kimya 2, Coğrafya 2, Değerler Eğitimi 2, Matematik 2, Tarih 2, Teknolojik Tasarım 2, Sosyoloji 1 ve Yazılım 1 proje ile katılım sağlandı. Bölge finaline Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 10, Sinanpaşa Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi 2, Anadolu imam Hatip Lisesi 2, Süleyman Demirel Fen Lisesi 1 ve İscehisar Baddal Aygün Anadolu Lisesi 1 proje ile katıldı.



Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşı ise şöyle:

"Konya'da yapılan TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalinde, merkezimiz adına katılan 10 projemizden; alanlarına göre projelerimiz Teknolojik Tasarımda 1. ve 3., Kimyada 2., Tarihte 2. ve Coğrafyada 2. olmuşlardır. Tüm ekibimizi, öğrencilerimizi ve danışman öğretmen arkadaşlarımızı tebrik eder; Türkiye Finalinde yarışacak olan projemize başarılar dileriz...

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, tüm kadromuzla gurur duyuyoruz."