Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’ndan bakım ve öğrenim yardımı alan öğrenciler, Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. TSK Mehmetçik Vakfı’ndan bakım ve öğrenim yardımı alan öğrenciler, Kültür Gezisi kapsamında geldikleri Afyonkarahisar’da ilk olarak Şuhut ilçesindeki Atatürk Evi’ni ziyaret etti. Atatürk Evi gezisinin ardından Zafer Yolu’na geçen Mehmetçik çocukları, buradan da Kocatepe’ye çıktı. Başkomutanlık Milli Parkı ve şehitlikleri gezen şehit ve gazi yakınları, daha sonra Afyonkarahisar merkeze gelerek burada da Arkeoloji Müzesi, İmaret Cami ve Zafer Müzesi’ni gezdi.
Ankara’dan başlayan ve İzmir’de sona erecek olan gezi hakkında bilgi veren Mehmetçik Vakfı Basın ve Tanıtım Uzmanı Medine Sarıoğlu, 100 şehit ve gazi çocuğunun gezi kapsamında Afyonkarahisar’daki tarihi yerleri gezdiğini söyledi. Türkiye’nin her yerinden lise ve üniversite düzeyinde olan vakıftan yardım alan şehit ve gazi çocuğunun bu geziye katıldığını dile getiren Sarıoğlu, Ankara’dan yola çıkıldığını ve gezinin 1-11 temmuz tarihleri arasında olacağını söyledi.
Gezi rotasının Ankara, Polatlı, Afyonkarahisar, Denizli ve İzmir olarak belirlendiğini aktaran Sarıoğlu, geçen seneki gezinin milli mücadelenin başlandığı bölgelerde yapıldığını, bu yıl ki gezinin de Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı diğer bölge olan bu güzergahta yani Büyük Taarruz ve Sakarya Savaşları’nın gerçekleştiği bölgede olacağını kaydetti.
Medine Sarıoğlu, gezinin amacının çocukların birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlayarak mehmetçik duygusunu yaşatmak ve aynı zamanda da tarihi yerleri göstererek açıklamak olduğunu söyledi.
Gezi programında sadece tarihi yerlerin olmadığını dile getiren Sarıoğlu, gezinin İzmir ayağının tatil tarafını oluşturduğunu belirtti.