TRT’nin usta habercileri Afyon’da eğitim verdi

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

TRT’den Editör İbrahim Acar ile TRT Savaş Muhabiri Elif Akkuş, 24 Temmuz Basın Bayramı akabinde Afyonkarahisar’ın yerel medya mensuplarına bir gün süreli eğitim verdiler.
Afyonkarahisar Valiliği, TRT Eğitim Daire Başkanlığı ve Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) ortaklaşa düzenledikleri eğitim programı 26 Temmuz 2022 Salı günü AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bir gün boyunca devam eden eğitimde ilk dersi  “Yeni Medya ve Kurumsal Kimlik” “Sosyal Medya Haberciliği” başlıklarınnda TRT’den Editör İbrahim Acar verdi. Ardından TRT Savaş Muhabiri Elif Akkuş tarafından “TV, Gazete, Radyo ve Yeni Medyada Değişen Haber Üretim Süreci” ve “Haberin Nitelikleri ve Haberciliğin İlkeleri” “Haber Yazım Teknikleri” konuları anlatıldı. Eğitim programına; Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, yönetim kurulu üyeleri, internet medyası temsilcileri, gazete sahipleri, yazılı ve görsel basın çalışanları katıldılar. 

“SOSYAL MEDYA HABERCİLİĞİ ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, mesleğin içerisinden gelen akademisyen kimliği ile eğitime önem veren Afyonkarahisar Valisi Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, TRT Eğitim Daire Başkanlığı’na ve eğitmenler Editör İbrahim Acar ile Savaş Muhabiri Elif Akkuş’a katkıları nedeniyle teşekkür etti. TRT’den Editör İbrahim Acar, sosyal medya haberciliği hakkında detaylı bilgiler verdi. Teknolojik gelişmeler, internet kullanımının küresel anlamda yaygınlaşmasıyla sosyal medya haberciliğinin önemli hale geldiğini belirten Acar, hızlı ve seri haber aktarımında güvenilirlik, doğruluk esaslarının altını çizdi. İbrahim Acar, sosyal medya da twitter, ınstagram, facebook, tik tok daha popüler kullanıldığına dikkat çekti.

“SOSYAL MEDYA HABERCİLİĞİ TV VE GAZETECİLİĞİ ÖLDÜRMÜYOR”
Haziran ayı sonunda Afyonkarahisar’da “Gerçeğin İzinde Bir Yaşam” başlıklı bir söyleşide konuşmacı olan TRT Savaş Muhabiri Elif Akkuş, tarafından “TV, Gazete, Radyo Ve Yeni Medyada Değişen Haber Üretim Süreci” ve “Haberin Nitelikleri ve Haberciliğin İlkeleri” başlıklarında sunum yaptı. Kendine özgü samimi tarzıyla ilgiyle dinlenen Akkuş şöyle konuştu: “Habercilik açısından kimi zaman sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar doğru olmayabiliyor. Sosyal medya kullanımı çağımızın gerçeklerinden bir tanesidir. Örneğin TRT Haber olarak bir örnek verecek olursam; TRT Haberde yayınlanan bazı haberlerin ınstgramda daha fazla izlendiğini gözlemliyoruz. Artık habercilik sadece gazete ve televizyondan ibaret değil. Habercilik artık sosyal medya üzerinden ilerliyor. Bu bir avantajdır. Ama bu televizyonculuğu ya da gazeteciliği öldürüyor anlamı taşımıyor. Gazete satışları ne aşamada, insanlar hala gazete alıyorlar mı bilmiyorum. Ama ben gazete kokusunu seviyorum, sayfalarını çevirip yayınlananlara bakmayı tercih ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi