CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin fiziki şartlarından kaynaklanan herhangi bir sorunun olup olmadığını sordu.rnKamu Hastaneleri Birliği Sekterinin yaptığı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin fiziki şartlarından kaynaklanan herhangi bir sorunun olup olmadığını sordu.
Kamu Hastaneleri Birliği Sekterinin yaptığı incelemeleri, AK Parti İlçe Başkanıyla yaptığını belirten Toptaş, “Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri’nin, bulundukları illerin ilçelerinde muhatabı Kaymakamlar mı yoksa AKP İlçe Başkanları mıdır?” dedi. Toptaş, Bakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Afyonkarahisar merkezde mevcut bulunan Devlet Hastanelerinin yerine TOKİ tarafından Orhangazi Mahallesine 400 yataklı hastane yapıldığını hatırlatan Toptaş, yapılan hastanenin içersine Göğüs Hastalıkları Hastanesi poliklinikliğe çevrilerek taşındığını, aynı hastanenin yanına Doğum ve Çocuk Hastanesi yapımına başlanmakta olduğunu ifade etti. TOKİ tarafından yapılan Devlet Hastanesinin fiziki şartları ile ilgili 18 Ekim 2011 tarihinde verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı tarafından cevap verilmediğini belirten Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti:
“Şu anda faaliyet gösteren Devlet Hastanesinde fiziki şartlardan kaynaklanan herhangi bir sorunu var mıdır?
Göğüs Hastalıkları Hastanesinin daha önce Devlet Hastanesinden ayrı olmasının gerekçesi hastalar arasında bulaşıcı olayların yaşanmaması için yapılmıştır. Yeni yapılan Devlet Hastanesinin içerisinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi polikliniklik olarak faaliyet vermesi doğru mudur? Afyonkarahisar Göğüs Hastalıkları Bölge Hastanesinin entegre edilerek Devlet Hastanesinin içerisine taşınması sonucunda Göğüs Hastalıkları Bölge Hastanesi hangi ile taşınmıştır? Nedenini açıklar mısınız?
Devlet Hastanesinin yapımında yer hakkında Afyonkarahisar İl Genel Meclisinin hazırladığı rapor, hastanenin fiziki şartlarından dolayı geç açılması ve basında çıkan haberler ve bugünlerde temel atma için kazılan yerden su çıkması göz önünde bulundurulduğunda Doğum ve Çocuk Hastanesinin aynı bölgeye yapılmasını doğru buluyor musunuz? Yapılacak Doğum ve Çocuk Hastanesinin fiziki zemini için yeniden bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Bakanlığınız Yeni Taşra Teşkilatı Kanununa göre oluşturulan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Dinar’a yeni yapılan Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunmuştur. Bu incelemeleri AKP Dinar İlçe Başkanı ile beraber yapılmıştır. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri’nin, bulundukları illerin ilçelerinde muhatabı Kaymakamlar mı yoksa AKP İlçe Başkanları mıdır?”