Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Günümüzde gelişen ülkelerde eğitim ön safhadadır. İyi bir gelişim için eğitim şarttır. Eğitim alanında gelişmede en büyük katkıyı sağlayanlarsa öğretmenlerdir.
Çocuklarımız ve gençlerimiz eğitim yaşantıları boyunca anne ve babalarından çok öğretmenleri ile birlikte bulunurlar. Öğrencilerin kişiliklerinin gelişmesinde, güvenilir ve sosyal bireyler haline gelmesinde öğretmenlerimizin göstermiş olduğu sevgi ve yapmış oldukları fedakârlıklar büyük rol oynar. Dolayısıyla, öğretmenlerin eğitim-öğretim hayatımızdaki önemi büyüktür.
Öğretmen toplumun manevi mimarıdır. Kuşkusuz, kutsal bir mesleğe sahip olan öğretmenler, gösterdikleri fedakârlık, sabır ve özveriyle öğrencilerine ilmin dışında kalp ve gönül zenginliği de sunar. Öğretmenler sorumluluğu büyük ve bir o kadarda zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü fedakârlığa razı olurlar ve zorluklarına katlanarak gönüllerdeki yeri hak ederler. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler.
Öğretmenlik mesleği, yetişmekte olan nesli, ailesi, çevresi, milleti, devleti ve vatanı için daima yararlı, yapıcı, yaratıcı iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirme sanatıdır. Vatanın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren Öğretmenlerimiz sadece 24 Kasımlarda hatırlanan insanlar olarak görülmemelidir. Ülkemizde öğretmenlik mesleği ekonomik bakımından çok sıkıntılı bir meslek durumundadır. Bunun yanında AKP hükümetinin öğretmenlik mesleğini küçük düşüren açıklamaları, hal ve tavırları ile öğretmenlik mesleği toplumda değerini tamamen kaybetmiştir. Öğretmen maaşlarının azlığı ve içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar, gençlerimizin bu mesleğe yönelmelerini önlemektedir. Hal böyle iken, milli eğitim alanındaki uygulamada, yıllardan beri, Öğretmenlik mesleğine hiç önem verilmemiş, öğretmenlikle ilgili sorunlar devamlı artmıştır. Maalesef ekonomik sıkıntıların yanı sıra eğitim-öğretim alanında yer almak isteyen ve atanamayan öğretmenlerimizin durumları bizleri derinden üzmektedir. Bir an önce atanamayan öğretmenlerimizin beklentileri giderilmeli ve öğretmenlerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmelidir.
24 Kasım Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeliyiz.
Bu vesileyle, Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş değerli öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.