Toplumun tarikatlara ve cemaatlara karşı bakış açısıyla ilgili son anket yayınlandı. Aksoy Araştırma Şirketinin tarikatlar anketi kamuoyu ile paylaşıldı.

Araştırmada, ankete katılanlara “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı siz olsaydınız, ülkede faaliyet gösteren tarikatlara yönelik aşağıdakilerden hangisini uygulardınız?” sorusu soruldu. Bu soruyla, katılımlcıların tarikatlara karşı olan görüşü araştırıldı.

Bu soruya cevap veren katılımcıların yüzde 46,6’sı "tarikatları tamamen kapatırdım" cevabı verdi "tarikatlar tamamen kapatılmalı" görüşünde olduğunu ifade etti.

Bu soruya cevap verenlerin yüzde 37,2’si “çok sıkı denetim yapardım" cevabını verdi ve "tarikatların, cemaatlerin çok sıkı denetlenmesi gerektiği" görüşünde olduğunu beyan etti.

Ankate göre, katılımcıların yüzde 83,8’i tarikatların tamamen kapatılması ya da sıkı denetim yapılması görüşünde olduğunu beyan etti.

Bu soruya “Rutin denetim yapardım” ifadesini kullanan katılımcıların oranı yüzde 11,8, “Tamamen serbest bırakırdım” ifadesini kullananların oranı ise yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.