Tahincioğlu Basketbol Süper Ligin 15. haftasında, temsilcimiz Afyon Belediyespor, evimizde oynadığımız karşılaşmada ligin güçlü ve iddialı takımlarından Bahçeşehir Kolejine 80-70 mağlup oldu.

Önce Elegar, sonra Knight ve Mgcee'nin ayrılması ile hücum gücümüzün düştüğünü çok net görüyoruz. Maalesef bu maçta da bu durumu net olarak gözlemledik.

Öncelikle, Afyonkarahisar basketbol taraftarının maça ilgisi yine yoğun oldu ve taraftar takımını desteklemek için salondaydı, bu durum da şehrimizde basketbol takımımızın bu ligde olması gerektiğinin bir göstergesi.





Bahçeşehir Kolejinin kadro kalitesinin ve bütçesinin bizden daha iyi olduğunu baştan kabul etsek de, bu maçtaki performansına baktığımız zaman yenemeyeceğimiz bir takım olmadığını gördük. Maça ortak olmaya çalıştığımız ve takipte olduğumuz anlarda rakibin tecrübelilerinden gelen 3 sayılar maçın büyük bölümnde oyundan kopmamıza sebep oldu.

Diğer bir etken ise; 17 top kaybı ve yüzde 17'lik (5/29) üçlük yüzdesiyle bir maçı kazanmanız çok mümkün değil.  Bunun sebebi, şanssızlık deyin, konsantrasyon düşüklüğü deyin, onu teknik ekip ve kadro değerlendirir ve gereğini yapar.





Bunun üzerine bir de Cevher Özer ve Collaway ile bencten de yeterli katkı gelmeyince, hiç de afaki olarak iyi oynamayan bir rakibe yenilmek durumunda kaldık.

Dış şutlardaki düşük yüzdeyle oynayan takımımızın ritmini kolay top kayıpları da düşürünce fark sürekli 10-14 bandlarında dolaştı. Rakibin kritik anlardaki 3'lükleri de şanssızlığımız oldu. Hagins'in pota altında etkili oyunu ile sayı bulmaya çalışan takımızda bu oyuncumuz yıldızlaştı.

Maçta; Altan Erol 10 sayı, 9 ribaund, Jamelle Hagins 24 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Robert Carter 13 sayı, 4 ribaund, Zelinois 9 sayı, 5 ribaunla oynadı.





Önümüzde zor bir süreç var. Arkasındaki mali güçle Banvit'in atağa kalkmasıyla düşmesi muhtemel takım sayısı 3'e düştü. İstanbul Büyükşehir, Sakarya Büyükşehir ve Afyon Belediyespor... Muhtemeldir ki, bu 3 takımdan biri düşecek. Otoriteler İstanbul Büyükşehir'i düşmeye en büyük aday görseler de hiç bir şey net değil. Sakarya da zor durumda, bizim de toparlanmamız gerekiyor.

Takımımız, ligin ilk yarısında İstanbul Büyükşehir'e kendi evinde yenildi Sakarya Büyükşehir'i yendi. İkinci yarıda bu iki takımla da deplasmanda oynayacağız, bu maçları alırsak ve ekstradan 2-3 maç daha alırsak ligde rahat kalırız diye düşünüyorum.

Collaway'ın, birinci yarının ilk bölümlerinde oynanan maçlardaki gibi sorumluluk alması ve dış şutlarda isabet bulması gerekiyor. Bu maça has olduğunu düşünüyoruz, ama Kaptan Cevher Özer'den da daha fazla katkı bekliyoruz. Çünkü, anlaşılan malum durumlardan dolayı transfer yapılmayacak. Bu şartlarda oyuncularımızdan daha fazla gayret göstermelerini, daha fazla sorumluluk almalarını beklemek durumundayız.





Ve artık kolay top kayıplarına da bir dur demek gerekiyor. Bu maçta, top kayıplarından atılan sayılar 17-26 olduğunu gördüğümüzde, mağlubiyetin bir nedeninin bu olduğunu düşünebiliriz. 17 top kaybını 10'un altına düşürdüğümüz an, kalan maçlar daha rahat geçebilir.

Bir çift söz de, değerli hakemlere: "Biz sizlerden ayrımcılık istemiyoruz. Adaletli olun yeter!.."

Taraftar olarak, bu maçta olduğu gibi bundan sonraki maçlarda da salonu doldurmaya, desteğe devam etmeliyiz. Bu kulüp, bu takım buralara kolay gelmedi, kolay da pes etmek yok. Desteğe devam!.. Yöneticilerimizin, bu zor şartlara rağmen ellerini taşın altına koymalarını, didindiklerini, gayret ettiklerini, fedakarlık gösterdiklerini biliyoruz, görüyoruz... Bizim elimizden gelen, yılgınlık göstermeden, pes etmeden, ısrarla salonu doldurmak, destek olmak.

Esenlikler dilerim.

 

Not: Maç istatistiklerine https://www.fibalivestats.com/u/TBF/972504/st.html adresinden ulaşabilirsiniz.





İDRİS ÖZEK

[email protected]