Enflasyondan dolayı yükselen konut fiyatları ev alacakların hayallerini başka bir bahara ertelerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaptığı 30 milyar liralık finansman desteği açıklamasından sonra TOKİ'de yeni kampanyalar hazırlanmaya başlandı. İşte ev hayali kuranlar için ödeme kolaylığı sağlayacak sosyal konut projesi.

Yükselen enflasyondan dolayı konut sektörü de etkilenmeye başladı. Ev almak isteyenler konut fiyatlarının inmesi beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ'ye finansman desteğini açıklamasından sonra ev almak isteyenler için kolaylık sağlayacak düzenlemelere başlandı. Ödemelerde ev alacak vatandaşlara kolaylık sağlayacak olan TOKİ kampanyası kapsamında 240 vadeli sabit taksit olanağı uygulanacak. Peki kimler TOKİ'ye başvuru yapabilir? TOKİ ödemeleri nasıl oluyor? TOKİ başvuru şartları neler? İşte ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren bilgiler.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOKİ İÇİN 30 MİLYARLIK FİNANSMAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan ekonomik durumlardan dolayı yükselen konut fiyatları için müjdeli haber geldi. Kısa zamanda ve uygun fiyatlara ev sahibi yapan TOKİ için düğmeye basan Erdoğan, TOKİ'ye 30 milyarlık finansman desteği vereceğini belirtti. Bu kapsamda başlayacak olan kampanya şartları da netleşmeye başladı. Ev alacaklar için uygun ödeme hizmeti sunan TOKİ, 81 ilde 150 konut projesi başlatmayı planlıyor. Haziran ayında TOKİ kampanyasının ayrıntılarının açıklanacak. Milyonlarca vatandaşın beklediği haber en çok da dar gelirli aileleri sevindirdi. Hane başı gelirin net 10 bin TL'den fazla olmayacak.  Vatandaşların başvuracağı sosyal konut bilgileri de yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.

 

TOKİ'DE 240 VADELİ SABİT KREDİLİ KONUT PROJESİ BAŞLADI

Sabah Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haziran ayında açıklanacağı TOKİ kampanyası için çalışmalara start verildi. Ev almak isteyen vatandaşların ve dar gelirli aileler için başlatılacak olan sosyal konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satışa sunulacak. Projeler kapsamında satışa sunulan evlerin fiyatları ise 400 TL civarında olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde TOKİ'de satışa çıkacak olan konut projesinden yararlanmak isteyen vatandaşların net gelirleri 10 bin TL'yi geçmeyecek. Gelir kıstası İstanbul'da değişiklik göstererek 11 bin 500 TL olarak uygulanacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kuraya girmeden konut alabilecekken fakat bu öncelikli kişilerin konutları kura ile belirlenecek. Engelli vatandaşlara ise konut sayısının yüzde 5'i kontenjan ayrılırken emeklilere ise yüzde 25 olarak ayarlandı. Ve yine aynı şekilde hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenecek.

 

240 VADELİ TOKİ KONUTLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1. T.C vatandaşı olmak ve bulunduğu bölgede il nüfusuna kayıtlı olmak ve orada en az 1 yıl ikamet ediyor olması

2.Daha önce TOKİ'den ev almamış olanlar

3. Başvuran kişiler ve ailesinin mülkiyetinde müstakil ve bağımsız konut olmaması

4. 25 Yaşını doldurmuş olmak