TOKİ Başkanı Ömer Bulut bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerel seçimler öncesi şehrimize gerçekleştirdiği ve çeşitli tespitlerde bulunduğu ziyaret ışığında, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın TOKİ kanalıyla ilimizde yapacağı projeleri yerinde inceledi. Millet Bahçesi ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a incelemeleri sırasında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen, Belediye Başkan Yardımcıları; Murat Öner ile Süleyman Karakuş ve TOKİ daire müdürleri eşlik etti.



 İlk olarak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in de seçim vaadi olan Millet Bahçesi yapılacak Cirit Kayalığı'nda temaslarda bulunan TOKİ Başkanı Bulut, daha sonra Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışması yapılacak İmaret Cami ve çevresi ile Mısri Camii ve çevresini de inceleyen Bulut, incelemelerin ardından AFBEL Termal Otel’de düzenlenen toplantıda, Afyonkarahisar Belediyesi'nin projelerle ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı.



 Toplantının ardından değerlendirmede bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerel seçimler öncesi şehrimize gerçekleştirdiği ziyarete dikkat çekerek, "Sayın Bakanımız, bu ziyareti sırasında çeşitli tespitler yapmıştı. Bu tespitlere göre Ankara’da yaptığımız değerlendirmenin ardından inceleme yapmak üzere bugün bir kez daha Afyonkarahisar'a geldik. Afyonkarahisar’a çok büyük önem veriyoruz. Bu yüzden yatırımlarımız artarak devam edecek" dedi.           

 Cirit Kayalığı- Millet Bahçesi Projesi'ni TOKİ olarak kendilerinin üstleneceğini açıklayan Ömer Bulut, "Bu proje, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Bey'in kendi projesidir. Biz, TOKİ olarak Millet Bahçesi’nin gerekli donatılarını, yürüyüş yollarını, millet kıraathanesini, spor alanlarını ve diğer etkinlik alanlarını yeniden revize ederek Afyonkarahisar'a kazandıracağız. Bu yılın sonuna doğru projesini ihale edip, en geç gelecek yılın ilk aylarında yapımına başlarız diye ümit ediyorum" diye konuştu.

 Kentsel dönüşümle ilgili de açıklamalarda bulunan Bulut, "İmaret Cami ve Mısri Camii çevresinde, daha önceki yıllarda yüksek katlı bir proje planlaması yapılmış. Biz eski projeyi bir tarafa koyup, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da öngördüğü gibi yatay mimari ağırlıklı yeni bir proje hazırlayacağız. Mahalle kültürünü esas alacağız. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde 750 konutun kura çekimini yaptığımız Küçükçobanlı’da yapacağımız ek konutlarla kentsel dönüşüm için rezerv alanı oluşturacağız" ifadelerini kullandı.



 Afyonkarahisar'a vaat ettikleri projeleri tek tek yerine getireceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un Millet Bahçesi ile ilgili açıklamalarının sevindirici olduğunu söyledi. Olabilecek en kısa sürede bu projeye başlayacaklarını ifade eden Başkan Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Afyonkarahisar Milletvekillerine ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a teşekkür etti.

Cirit Kayalığı'nda 210 bin metrekarelik alanda muhteşem bir Millet Bahçesi yapacaklarını vurgulayan Başkan Zeybek, "Alanın oldukça geniş olmasından dolayı içerisinde şelaleler, cam terası, yürüyüş parkurları, kafeteryalar, dağ kızağı, trekking parkuru ve çeşitli spor alanların olacağı muhteşem bir millet bahçesi yapmayı düşünüyoruz. Millet Bahçeleri AK Parti iktidarının bulmuş olduğu bir projedir. Hükümetimizin desteği ile Afyonkarahisar’da bu projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

 AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen de TOKİ Başkanı Ömer Bulut'la birlikte yaptıkları incelemelere ilişkin şunları söyledi: "Bizim kentsel dönüşümle ilgili hedefimiz, Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın geleceği açısından yerinde bir dönüşüm projesidir. Belediye Başkanımız projeyi bizzat takip ediyor. Önümüzdeki günler için proje taslağı oluştu. AK Parti olarak her zaman şehrimiz için Başkanımızın ve verdiği sözlerin arkasındayız. Cirit Kayalığı ve Garnizon Komutanlığı'nın bulunduğu arsa için ilgili bakanlıklarla yazışmalarımız devam ediyor. Afyonkarahisar’a iki adet Millet Bahçesi kazandıracağız. Projelerimizin takipçisiyiz"dedi.