Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye genelinde yemeklik patates alımına başladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye genelinde yemeklik patates alımına başladı.

Türkiye genelinde başlatılan çalışmalara Şuhut da dahil edildi.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un makam odasında bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar,Toprak Mahsulleri Ofisi Afyonkarahisar Şube Müdürü Muhammet Selçuk, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı İnş.Müh.Ali Diren, İl Genel Meclisi Üyeleri Umut Eroğlu ve Gültekin Özdemir, Karaadilli Belediye Başkanı Mesut Ulusoy ve patates üreticileri katıldı.Toplantı sırasında patatesin çiftçilerden nasıl alınıp nasıl çuvallanacağının detayları konuşuldu.

Toplantı sonrasında konuşan Başkan Bozkurt ’’Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Prof.Dr.Veysel Eroğlu’na Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.TMO Şuhut’tada üreticilerimizden patates alımı gerçekleştirecek.Alım şartları, ücretleri,nakliye bu gibi meseleleri bu işlem gerçekleşirken kim ne yapacak bunu görüştük.Üreticilerimiz ilk olarak Şuhut Ziraat Odasına başvuracaklar.Oradan sonra alım işlemi devam edecek.İlçemize ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun’’dedi.

Gerçekleşen toplantı neticesinde alınan kararlar şöyle:

Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticiler ilk olarak Şuhut Ziraat odasına başvuru yapacak.
Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerden dekar başına 2 ton patates alınacaktır.
Başvuru yapan üreticilerin ürünleri Afyonkarahisar Toprak mahsulleri ofisi eksperleri tarafından kontrol edilecek.
Kontrol sırasında uygun olmayan patatesler alınmayacaktır.
Kontrol işlemi tamamlanan patatesler Şuhut ziraat odası tarafından 25 kg lık çuvallara paketlenecek.
Patateslere kamyon üzeri 85 kuruş işçilik maliyeti düşüldükten sonra Üreticilere net olarak kg başına 60 kuruş ödenecektir.
Üreticilerin paraları toprak mahsulleri ofisi tarafından belirttikleri banka hesaplarına yatırılacaktır.