Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Afyonkarahisar’da 15 firmayı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Ticaret Bakanlığı heyeti, Afyonkarahisar’da 15 ihracatçı firmayı ziyaret ederek firmaların yöneticileri ile istişarede bulundu. İki grup hâlinde gerçekleştirilen ziyaretlerde şirket temsilcilerinin dile getirdiği görüş ve talepler tek tek not edildi.

Heyetin Afyonkarahisar’daki ikinci gününde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ticaret Bakanlığı işbirliğinde “İhracatta Devlet Destekleri” başlıklı sunumun yapıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avni Dağdeviren, Esnaf, Sanatkâr ve Kooperatifler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Üçer, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, ATSO Meclis Katip Üyesi Osman Erdem, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Güzbey ve Ahmet Anlıak ile Ticaret Bakanlığı’ndaki farklı Genel Müdürlüklerde çalışan uzmanları katıldı.

“BU ZİYARETLER ÇOK FAYDALI OLUYOR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Bakanlık yetkililerimiz iki gündür burada bazı işletmelerimizle görüşmeler yapıyorlar, sorunları tespit ediyorlar. Benzer programı, Bakanlığımız birleşmeden önce Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile 2017 yılında da gerçekleştirmiştik. Bu tür ziyaretler çok faydalı oluyor. Bakanlık bünyesinde halledilebilecek sorunlar çözülüyor. Sorunlarımız bazen sadece Ticaret Bakanlığı’nı ilgilendirmiyor. Bazen Bakanlıklar arasında da görüşme yapılması gerekiyor. Sayın Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, TOBB Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı idi. Camiamız’dan çıkan bir Bakanımız var. Bu uygulama güzel bir uygulama, Sayın Bakanımız Pekcan’a bu güzel uygulamayı başlattığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞLETMELERLE BİREBİR TEMAS KURULDU

Oda-Borsa Camiası olarak Ekonomi Şûrası’nda da sektörlerin sorunlarını ilettiklerini hatırlatan Serteser, “Birçok sorunumuzu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu Bey ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Ekonomi Şûrası’nda ilettik. Ekonomi Şûrası’nda devletimizin başındaki Cumhurbaşkanımız’ın olması çok önemli. Firmalara bilhassa ayrı ayrı dokunmak, işletmelerle birebir görüşme yapmak, böyle bir seminerle daha çok kişinin sorusunu almak da olumlu sonuçlar ortaya çıkarır. Gördüğüm kadarıyla sorunlar tek tek not edilmiş, önce Ticaret Bakanlığı sonra da diğer Bakanlıklar ile sorunlar halledilmeye çalışılacak” ifadelerini kullandı.

HEDEF 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Serteser, şöyle devam etti:

“İhracat hedeflerimiz çok yüksek. Hedefi büyük olmayan, o hedefe ulaşamaz. Afyonkarahisar’da 2023 yılında 1 milyar dolarlık ihracata ulaşma hedefimiz var. Bunun için mermer konusunda iki UR-GE projesi yürütüyoruz. Bu da ihracata ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. İhracatta il olarak 28’inci sıradayız. Bizim ‘Süper Lig’ diye tarif ettiğimiz, ihracatı 1 milyar ve üzerinde olan 17 tane il var. En büyük hedefimiz 2023 yılında Süper Lig’e girmek.”

DAĞDEVİREN TEŞEKKÜR ETTİ

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avni Dağdeviren ise yaptığı selamlama konuşmasında “İki gündür programımız devam ediyor. 15 firmayı ziyaret ederek sorunlarını öğrendik. Bize gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantı, İhracatta Devlet Destekleri sunumu ve soru-cevap bölümü ile devam etti.