rnrnrnTGB'DEN İSKİLİPLİ HOCA TEPKİSİrnrnTGB Afyonkarahisar üyesi bir grup genç, İskilipli Atıf Hoca'ya verilen iade-i itibara tepki gösterdi. TGB üyesi öğrenciler, Ali Çetinkaya'ya yapılan hakaretleri de ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR


TGB’DEN İSKİLİPLİ HOCA TEPKİSİ TGB Afyonkarahisar üyesi bir grup genç, İskilipli Atıf Hoca’ya verilen iade-i itibara tepki gösterdi. TGB üyesi öğrenciler, Ali Çetinkaya’ya yapılan hakaretleri de eleştirdi.
Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup öğrenci, Ali Çetinkaya’nın Afyonkarahisar’daki heykeli önünde toplanarak Çorum’daki İskilip Devlet Hastanesi’nin adının İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. Kar yağışı altında yapılan basın açıklamasında TGB İl Sekreteri Tuğba Ünver, şöyle dedi: “Cumhuriyet değerlerimizi yıpratmaya çalışan bir zihniyet var. Bu zihniyet şanlı tarihimizi görmezden gelip kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor. İskilipli Atıf  Efendi’nin şapka inkılabı yüzünden asıldığını öne sürüyor. Bilinsin ki İskilipli Atıf Efendi, şapka inkılabından sonra yazdığı yazılardan dolayı yargılanmış fakat beraat etmiştir. Daha sonraki süreçte işgalcilerle işbirliği yaptığı tespit edilmiş ve suçlu bulunmuştur.”
Bazı kesimlerin bugün Ali Çetinkaya’ya katil dediğini söyleyen Tuğba Ünver, sözlerine şöyle devam etti: “Türk devriminin şerefli komutanlarından Ali Çetinkaya’ya bu hakareti asla kabul etmiyoruz. Zaten hamiyeti olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür hiçbir şahsiyet bu iftirayı atamaz bizler cumhuriyetimizin son kalesinin yılmaz bekçileri olarak vatanımızı bizlere yeniden kazandıran o şerefli nesilden aldığımız ilhamla bugün de işbirlikçilerin ve vatan hainlerinin ensesinde olmaya devam edeceğiz.”