Afyonspor’un eski futbolcuları Süleyman Olgun, Yusuf Emre Kasal ve Doğan Ateş ile ilgili Tahkim Kuruluna yaptığı başvuruda karar açıklandı.

Kurul, her üç futbolcuyla ilgili yapılan başvurunun reddine karar verirken, Doğan Ateş ile ilgili UÇK kararının alacağa uygulanan faiz başlangıç tarihi yönünden düzeltilerek onanmasına karar verdi.

TFF Tahkim Kurulu’nun Afyonspor’un yaptığı itirazla ilgili aldığı kararlar ise şu şekilde:

“Afyon Spor Kulübü Derneği'nin, futbolcu Süleyman Olgun ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 31.03.2022 tarih ve E.2022/29- K.2022/37 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile, Afjet Afyon Spor Kulübü Derneği'nin, futbolcu Yusuf Emre Kasal ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 31.03.2022 tarih ve E.2022/30- K.2022/38 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile, Afjet Afyon Spor Kulübü Derneği'nin, futbolcu Doğan Ateş ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 31.03.2022 tarih ve E.2022/44 - K.2022/39 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; davalının itirazının kısmen kabulü ile UÇK kararının alacağa uygulanan faiz başlangıç tarihi yönünden düzeltilerek onanmasına, sair hususların gerekçeli kararda belirtilmesine, oybirliği ile, Afjet Afyon Spor Kulübü Derneği'nin, futbolcu Doğan Ateş ve Sakarya Spor A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 31.03.2022 tarih ve E.2022/50 - K.2022/40 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına oy birliğiyle karar verilmişti” denildi.