Afyonkarahisar termal turizm potansiyelinin tanıtımına yönelik olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan ''Termal Turizmin Başkenti Afyonkarahisar'' isimli kitapçığın dağıtımına ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar termal turizm potansiyelinin tanıtımına yönelik olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan ”Termal Turizmin Başkenti Afyonkarahisar” isimli kitapçığın dağıtımına başlandığı bildirildi.
Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kentin, Türkiye içinde termal turizm açısından sahip olduğu konumunun anlatıldığı kitapçıkta, Tunç çağından beri varlığı bilinen ve Afyonkarahisar’ın dört farklı bölgesinde bulunan jeotermal suların genel özelliklerine yer verildiği belirtildi. Kitapçıkta, Afyonkarahisar genelindeki termal tesislere ait fotoğraflar ve şifalı sularının özellikleri ile hangi hastalıklara iyi geldiğine dair bilgilerin yer aldığı belirtilirken, Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla 10 bini Türkçe ve 5 bini de İngilizce olmak üzere 15 bin adet bastırıldığı, yurt içi ve yurt dışından gelen turistlere dağıtılacağı kaydedildi.
AFYON’LA İLGİLİ HERŞEY, EN İNCE
AYRINTISINA KADAR ANLATILDI
Kitapçıkta ayrıca, jeotermal sularını kullanan ve adeta ”sağlık merkezleri” olarak çalışan kaplıcaların ve otellerin, yerleri ve faaliyetlerine yer verildiği ifade edilirken, binlerce yıllık medeniyetlerin, kültür ve sanatını yansıtan arkeolojik kalıntılarıyla, asırlık yapılarıyla, milyonlarca yılda oluşmuş mağaralarıyla, termal zenginlik ve doğal güzellikleriyle, ören yerleriyle yüzyıllardır alın teri ve göz nuru ile süregelen el sanatlarıyla, peri bacalarıyla, açık hava tapınaklarıyla ve mutfağıyla turizm potansiyeli fazla olan Afyonkarahisar’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Termal Turizm Bölgesi olarak ilan edilmesine geniş şekilde yer verildiği bildirildi.
Bastırılan kitapçığın, kamu kurum ve kuruluşları, bakanlık ve belediye belgeli turizm işletmeleri, il genel meclis üyeleri, yerel basın ve yayın kuruluşlarına dağıtıldığı duyuruldu.