Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl havzasında otel ve termal tesislerdeki doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaştığını kaydederek, bundan özellikle son yıllarda ön plana çıkan Frig Vadisi’nin yıldızının parlamasında büyük katkısının olduğunu belirtti.

Vali Çiçek, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı.

​​​​​​​Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde kalan Frig Vadisi’nin İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde gerçekleştirilen etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Çiçek, Afyonkarahisar’ın termal otellerindeki doluluk oranları ile Frig Vadisi’ne bayramda gelen ziyaretçi sayılarını açıkladı. Frig Vadisi’nin hemen yanı başındaki Gazlıgöl havzasında termal tesislerde bayram tatilinde doluluk oranlarının yüzde 100 seviyelerinde olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Bayram boyunca Gazlıgöl’de yüzde 100 doluydu. Otellerimizle birlikte devre mülk ve pansiyonlarımızda doluydu. Afyonkarahisar merkezdeki otellerimizde doluluk oranları ise yüzde 70’lerdeydi. Frig Vadisi’nin canlanması, balon turizminin başlaması, buradaki tarihi turistik değerlerin artmasının bunda etkisi büyük oldu. Belediyemiz gastronomi noktasında ciddi bir tanıtım yaptı, onların etkisi oldu” diye konuştu.