rnrnTEL ÖRGÜLER KALDIRILIYORrnrnAfyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinin girişinde bulunan refüjlerdeki tel örgüler mahkeme kararı ile kaldırıldı. Belediye Mayıs ayına kadar tel örgünün tamamen kaldırılacağını ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

TEL ÖRGÜLER KALDIRILIYOR Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinin girişinde bulunan refüjlerdeki tel örgüler mahkeme kararı ile kaldırıldı. Belediye Mayıs ayına kadar tel örgünün tamamen kaldırılacağını duyurdu.
İhsaniye’ye bağlı Döğer beldesinin girişindeki refüje 7 yıl önce yapılan tel örgüler, kazalara sebebiyet verdiği gerekçesi ile sürekli gündeme geldi. En son 2011 yılında meydana gelen bir trafik kazasında Feride Uslu ve Fikriye Uslu’nun hayatını kaybetmesi ile birlikte refüjdeki teller mahkemeye taşındı. Uslu ailesi, kazaya sebebiyet verdiği gerekçesi ile söz konusu tel örgünün kaldırılması için gerekli yasal girişimlerde bulunmuştu. Yapılan incelemelerde, orta refüjde yer alan tel örgü nedeniyle, karşı şerit görünmediği için dönüşlerde kazalara neden olduğu bilir kişi tarafından tespit edilerek, tel örgünün kaldırılması kararlaştırıldı.
Tel örgüleri kaldırma çalışmalarını yürüten Döğer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sabahattin Daldal, çalışmaların mayıs ayına kadar tamamlanacağını belirtti. Daldal, tel örgünün kaldırılmasının ardından ise yol boyunca çevre düzenlemesinin yapılacağını, görüntü kirliliğine neden olacak kusurların da giderileceğini bildirdi. Döğerli’ler ise tel örgülerin kaldırılması için çok geç kalındığını söyledi.