Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçemizde faaliyet gösteren sera sahipleri ile Konak Park’ta kahvaltıda bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçemizde faaliyet gösteren sera sahipleri ile Konak Park’ta kahvaltıda bir araya geldi.



Başkan Mustafa Çöl ilçemizde ilk defa hayata geçirmeyi düşündükleri “Sera Birliği veya Kooperatifi” kurulması hakkında sera sahipleri ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak bir değerlendirme toplantısı yaptı.



Birlik faaliyetleri konuşuldu



Toplantıda; kurulacak olan birliğin yapacağı çalışma ve faaliyetler, alınan ortak kararların uygulanması, ticari ve ekonomik olarak tek çatı altında toplanarak piyasada daha güçlü bir şekilde hizmet vermek gibi konuların masaya yatırıldığı kahvaltı programı sera sahiplerimizin önerileri ve düşünceleri ile sona erdi.



İlçenin lokomotifi



Başkan Mustafa Çöl burada yapmış olduğu açıklamada; “İlçe ekonomimizin lokomotifi olan Teknolojik Termal Sera yatırımcılarımız ile kahvaltıda bir araya geldik. Ülkemizde en fazla teknolojik seranın olduğu ilçe olmanın gurur ile Kooperatif veya Birlik kurulması konusunda Sandıklı Belediyesi öncülüğünde çalışma başlattık. Sandıklı Tarihinin rekor hibesi devamı gelecek Domates satışı ve kullanılan malzemelerin tek elden daha ekonomik alınması için önemli olan bu çalışma ile artık Salkım Domates Borsası ilçemizden belirlenecek.2014 yılında 350 Bin Metrekare Sera iken 2018 yılında 850 Bin Metrekare Sera’ya ulaştık. İnşallah Hedefimiz 1.2 Milyon Metrekare Sera olacak. Seralar için Turizm Bakanlığından alınan Hibe, 34.5 Milyon (TRİLYON ) Sandıklı Tarihinin rekor hibesi devamı gelecek inşallah.” ifadelerine yer verdi.