Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi ROBİLSA takımı, TEKNOFEST kapsamında Gaziantep'te yapılan TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışmasında 298 takım arasında ikinci olarak büyük başarı kazandı.





T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen 1. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması Gaziantep’te yapıldı.

 

 

298 TAKIM ÖN ELEMEYİ GEÇEBİLDİ

 

Ülke genelinde lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, toplam 298 takımın başvurusu kabul edildi.

 

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde hafta sonu gerçekleştirilen yarışmada her bir kategoride birincilere 20.000 TL, ikincilere 15.000 TL ve üçüncülere 10.000 TL ödül verildi.





 

 

DUMLUPINAR BİLSEM’DEN YİNE BÜYÜK BAŞARI

 

Yarışmaya Afyonkarahisar’dan katılan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi ROBİLSA takımı, 298 takım arasında ikinci olarak büyük başarı kazandı.

 

 

İŞTE ROBİLSA TAKIMI!..

 

İlimizin yıldız eğitim kurumu Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, TEKNOFEST TÜBİTAK Gaziantep’te 1. Liseler Arası İHA Yarışmasında Robilsa Takımıyla 2. Oldu.

 

Merkez, ROBİLSA takımında Öğrenciler Gökçe Koca takım kaptanı, Sude Ergün pilot, Yüksel Yurtbahar, Melih Uçan, Egemen Bozca, Ezgi Tuba Dermez, Rana İdil Özdemir, Zeynep Sezin Tümer, Arda Öztürk ve Berra Pamuk takım üyesi olarak yer aldı. Öğretmenler Savaş Özbey takım danışmanı olarak, Hidayet Kılcan ise takımın sorumlu öğretmeni olarak görev aldı.

 

 

 

ÖDÜL TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILACAK

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı Yarışmasının ödül töreni 25 Eylül 2020 Cumartesi günü Gaziantep’te yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak ve yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verecek.

 



 

TEKNOFEST’TEN BÜYÜK DESTEK



Yarışmada dereceye giren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi ROBİLSA takımı, ikincilik ödülü olarak 15.000 TL. kazandı.

 

ROBİLSA’nın tasarladığı İHA, finale yükseldiği için de proje tasarım aşamasında TEKNOFEST'ten 10.000 TL. donanım desteği kazanmıştı.

 

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBRİK ETTİ  

 

Milli Eğitim Bakanlığı da, sosyal medya üzerinden yarışmada dereceye giren Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezini kutladı.

 

Bakanlık, mesajında, “Gelecek BİLSEM'lerin kanatları altında... Hayalleri için yola çıktılar, yüksekleri hedeflemekten asla vazgeçmediler ve sonunda BAŞARDILAR...  

TÜBİTAK Liselerarası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasında BİLSEM'lerden büyük başarı... Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimizden 'Robilsa' takımımız, 298 takım arasından TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Öğrencilerimize, danışman öğretmenimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Denildi.

 

Merkez Müdür Hakan Gümüş de, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak bu önemli yarışmada dereceye girerek büyük başarı sağlayan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

 
AFYONHABER

ÖZEL HABER