Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, 2 projeyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan kuruluşların paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılıyor.

 

TEKNOFEST 20-23 EYLÜL'DE İSTANBUL'DA

TEKNOFEST 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivale sayılı günler kala Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ( T3 VAKFI ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde etkinliğe destek veren tüm paydaş kuruluşlar Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında bir araya geldi.

 

750 TAKIM YARIŞACAK

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına 750 Takım 2000’in üzerinde yarışmacı katılıyor.

 

 AFYONKARAHİSAR'DAN YARIŞMAYA AKTİF KATILAN TEK KURUM, DUMLUPINAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ

TEKNOFEST'e ilimizden sadece Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 2 ayrı takımıyla yarışmacı olarak katılıyor.

 

İHA DESTEKLİ İNSANSIZ KARA ARACI

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, TEKNOFEST'e 3 danışman ve 13 öğrenciden oluşan takımın hazırladığı "İnsansız hava destekli insansız kara aracı" projesiyle katılıyor. Proje için yaz boyu çalışan takım, bir çok test ve ölçümden geçerek Türkiye finaline kalmayı başardı.

 

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ...

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, TEKNOFEST'e "insanlık yararına teknoloji" kategorisinde 1 danışman ve 2 öğrenci tarafından hazırlanan "Ortamdaki zararlı gazların tespiti" projesiyle ile katılıyor. Türkiye finalinde yarışacak olan bu projede, öncesinde bir çok elemeden ve testten geçmeyi başardı.

 

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDÜLLÜ TEKNOLOJİ YARIŞMALARI DÜZENLENİYOR

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları yine Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan kuruluşlardan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın paydaşlığında gerçekleştiriliyor. Aselsan, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri ve Robotik Fetih 1453 Yarışmalarının, BaykarSavaşan İHA, Sürü İHA, Baykar ve TAİ Yapay Zeka yarışmalarının, İGA Model Uçak, İSBAKRobotaksi ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasının, Roketsan Roket, TÜBİTAK İHA ve Türksat Model Uydu yarışmasının paydaşlığını yapıyor.

12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım 2000’in üzerinde yarışmacı katılıyor.

 

TEKNOFEST NEDİR?..

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

T3 Vakfı’nın faaliyetleri arasında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları, üniversite teknoloji takımları programı ve teknoloji girişimlerine yönelik destekler yer alıyor.

Vakıf, 2017 Temmuz ayında hayata geçirdiği DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ortaokul ve lise gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde ilk 18 ay, proje odaklı eğitim modeli çerçevesinde "robotik ve kodlama", "arduino ve elektronik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "havacılık ve uzay teknolojileri", "yapay zeka", "nanoteknoloji", "mobil uygulama programlama", "siber güvenlik" derslerini içeren kapsamlı bir eğitim alacak olan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, ikinci 18 ayda ise projeler geliştirecek ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında Vakıf, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman, altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor.







AFYONHABER ÖZEL HABER