TDP Afyonkarahisar'dan Filistin'e Destek 

İsrail polisinin, ibadet etmek isteyen Filistin halkına göstermiş olduğu şiddet, Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın da gündemindeydi. Görüntülerin kabul edilemez olduğunu savunan Uysal, "İsrail polisini kınıyor, Filistin halkının yanında duruyoruz" dedi. 

Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul edemeyeceklerini belirten Uysal, İsrail'in bu tavırdan biran evvel vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Başkan Uysal açıklamasına şunları ekledi: 

"Birkaç gündür kamuoyunda izlemiş olmak da olduğumuz görüntüler vicdanımızı derinden yaralamıştır. Böyle bir şiddeti zulüm kelimesi dışında hiçbir kavramla tanımlayamıyoruz. Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak böyle bir şiddetin karşısında durmayı vicdani bir borç biliyoruz. İsrail polisinin Filistin halkına uyguladığı zulme bir an önce son vermesini diliyoruz. Bu tarz görüntüleri, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, kabul edemeyeceğimizin altını çiziyoruz. Filistin halkının verdiği kayıplara rahmet diliyor ve acılarını paylaşıyoruz."